SEKRETESSPOLICY FÖR HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Version 1.5.1. Publicerad 25 Maj 2022

Vi är Camptoo. Vi respekterar din integritet och ditt privatliv, men ibland behöver vi använda dina personuppgifter. I denna policy förklarar vi därför hur vi hanterar din personuppgifter - nämligen vilka uppgifter vi använder oss av samt hur vi sparar, skyddar och bearbetar dessa uppgifter. Denna policy för hantering av personuppgifter är applicerbar på vår hemsida www.camptoo.se (“hemsidan/hemsidorna”), vår online applikation (“appen”) och på de tjänster som vi erbjuder (“tjänsterna”). Vi följer EU:s Dataskyddsförordning 2016/697 (”GDPR”) och relevanta bestämmelser under svensk lag (“relevant lagstiftning”).

Är du under sexton år?
Om du är yngre än sexton år så kan du inte använda vår hemsida, vår app, eller våra tjänster utan tillstånd från dina föräldrar eller vårdnadshavare.

Personuppgifter
För att kunna erbjuda vår hemsida, app och våra tjänster behandlar vi personuppgifter. “Personuppgifter” hänvisar till all information som relaterar till en identifierad eller identifierbar fysisk person. Denna definition som används i vår policy för hantering av personuppgifter är inte identisk med definitionen av personuppgifter som anges i relevant lagstiftning, av läsbarhetsskäl.

Din tillåtelse
Vi kan lagra dina personuppgifter vid olika tillfällen, till exempel när du besöker vår hemsida, skapar ett konto via vår hemsida eller app, när du använder våra tjänster eller när du kontaktar oss. Vi får lov att bearbeta dina personuppgifter eftersom du genom att besöka vår hemsida och ta del av vår service automatiskt godkänner denna sekretesspolicy. Dessutom behöver vi dina personuppgifter för att kunna genomföra avtalet mellan dig och oss. Om du beslutar att inte dela dina personuppgifter så kan vi inte genomföra våra tjänster. Vi behandlar inte dina personuppgifter utan ditt samtycke, såvida vi inte är lagligt skyldiga att göra det.

Vilka uppgifter samlar vi in och hur använder vi oss av dessa?
För att använda vår hemsida, app och våra tjänster behöver vi följande personuppgifter:
• Ditt namn
• Din ålder
• Ditt födelsedatum
• Ditt kön
• Din adress
• Ditt telefonnummer
• Din e-postadress
• Din IP-adress
• En bild som är tydligt identifierbar
• Dina betalningsuppgifter
• Ditt körkortsnummer
• Din nationalitet

Vi kan också lagra följande icke-personliga uppgifter om du använder vår hemsida eller app:
• Din typ av webbläsare
• Det operativsystem du använder
• Din internetleverantör
• Ditt resmål
• Din anledning till att resa
• Antalet resenärer
• Resedatum
• Dina fordonsuppgifter
• Ditt fordons försäkringsdetaljer
• Information om den försäkring du tecknar via vår hemsida eller app
• Din profilbeskrivning
• Dina skickade och mottagna meddelanden

Vid inloggning
Vi sparar följande data till ditt konto: användarnamn och krypterade lösenord. På det här sättet behöver du inte förse oss med dina uppgifter igen. Vi sparar också - för din egen bekvämlighet - all data från dina tidigare bokningar.

Sociala medier
Det är möjligt att leverantörer av sociala medier skickar information till oss (enligt deras policy), om du använder sociala mediefunktioner på vår hemsida. Det kan vara ditt namn, profilbild, kön, lista över dina vänner och annan information angiven av dig. Om du inte vill att leverantören av sociala medier ska skicka oss denna information kan du ändra sekretessinställningarna på ditt sociala mediekonto. Om du gillar ett objekt visas det på ditt sociala mediekonto när du är inloggad på ditt konto. Om du är på en hemsida som använder tillägg för sociala medier skickar din webbläsare viss information till leverantören gällande ditt sociala mediekonto. Vi kontrollerar inte denna datadelning.

Marknadsundersökning
Vi kan be dig att delta i marknadsundersökningar. Vi kommer även att använda dina uppgifter för marknadsundersökningar. Vi använder denna statistikinformation anonymt för Camptoo SE. Du kan stänga frågeformuläret när som helst. Vi delar inte dina svar med andra eller gör dem offentligt tillgängliga. Dessutom så är dina svar inte kopplade till din e-postadress.

Analys av kommunikation
Vi kan granska, analysera eller skanna din kommunikation på plattformen av skäl såsom kundsupport, riskreducering, bedrägeriförebyggelse, produktutveckling, regelefterlevnad, utredning, forskning, analys och efterlevnad av våra villkor. Där det är rimligt möjligt använder vi automatiserade metoder. Vi kommer inte att granska, skanna eller analysera din meddelandekommunikation för att skicka marknadsföringsmeddelanden från tredje part till dig och vi kommer inte att sälja recensioner eller analyser av dessa meddelanden.

Tävlingar
Om du deltar i en kampanj eller tävling ber vi om följande uppgifter: Namn, telefonnummer och e-postadress. På så sätt kan vi genomföra kampanjen och tillkännage prisvinnaren. Vi mäter också responsen vi får av våra användare av vår reklam gällande dessa tävlingar eller kampanjer.

Nyhetsbrev
Camptoo SE erbjuder nyhetsbrev. På så sätt är du helt informerad om våra rabatterbjudanden och andra nyheter. Vi använder ett dubbelt opt-in-system för att vara säker på att vi har ditt tillstånd för dessa utskick. Det betyder att du verifierar ditt tillstånd innan vi börjar skicka utskicken till dig. Vi ber dig om denna verifiering via ett e-postmeddelande som vi skickar till mailadressen du gav oss. Varje gång vi skickar ett nyhetsbrev har du möjlighet att avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Spårsändare
Vissa husvagnar och husbilar är utrustade med en spårsändare. Om så är fallet anges är det fordonsägarens ansvar att ange detta för sin annons, så att vi kan visa det på hemsidan. Med spårsändaren kan data samlas in om plats, hastighet, g-kraft, batteristatus och i vissa fall motorsystemet för husvagnen eller husbilen. Dessa (person)uppgifter behandlas av Camptoo för att:
- Kunna erbjuda dig, om du vill, personliga tjänster för att förbättra din semesterupplevelse;
- Kunna stödja dig, om du vill, under din semester och i användningen av husvagnen eller husbilen;
- Kunna förhindra mekaniskt fel och för att kunna ge dig god service i den osannolika händelse att något händer;
- Ge fordonsägaren insikt i husvagnens eller husbilens status;
- Minska risken för stöld och skada och därmed hålla försäkringskostnaderna nere.
De (person)uppgifter som samlas in av Camptoo behandlas i enlighet med Allmänna Dataskyddsförordningen (GDPR). De personuppgifter som nämns ovan kommer därför endast att delas med:
- Fordonsägaren, och
- En eller flera Camptoo personuppgiftsbiträden, för de ändamål som nämns i denna sekretesspolicy, med vilken / vilka Camptoo har ingått ett personuppgiftsbiträdesavtal om att tillräckliga tekniska- och säkerhetsåtgärder ska användas vid samtlig behandling av personuppgifterna.

Bokning
För att fullfölja din bokning behöver vi ditt namn, e-postadress, adress (er) och betalningsinformation. Vi kommer att registrera, spara och bearbeta dina uppgifter för att behandla din bokning effektivt och korrekt. Om nödvändigt, kommer vi också att använda dessa uppgifter vid eventuella efterföljande ombokningar eller finansiella eller juridiska uppföljningar relaterat till bokningen. Under behandlingen av din bokning tillhandahåller vi relevanta personuppgifter till de parter som nämns under avsnittet ”Personuppgiftsbiträden ''.

Trovärdighetskontroll
För att slutföra bokningen kan vi använda externa tjänster för att kontrollera din trovärdighet och identitet. För denna kontroll kommer vi att tillhandahålla nödvändiga uppgifter (inklusive adressuppgifter) till de parter som nämns nedan under Personuppgiftsbiträden, så att en trovärdighetskontroll kan genomföras. Vi kommer endast att använda dina personuppgifter för ändamålen nämnda ovan, eller i något annat syfte som är kopplat till detta.

Automatiskt beslutsfattande
Baserat på dina uppgifter kan vi fatta ett automatiskt beslut, gällande till exempel om du är berättigad att boka eller genomföra hyran av ett fordon eller inte. Vi fattar dessa beslut baserat på feedback vi får från en eller flera av våra partners. Ett sådant beslut kan få som konsekvens att du inte kan genomföra hyran av ett fordon du bokat. Det är viktigt att vi fattar sådana beslut eftersom vi annars inte kommer att kunna leverera vår tjänst.

Säkerhet
Vi arbetar hårt för att skydda dina personuppgifter från obehörig eller olaglig åtkomst, ändring, avslöjande, användning eller förstörelse. På det sättet har obehöriga inte tillgång till dina uppgifter. Vi vidtar följande åtgärder för att skydda dina personuppgifter:
- Kryptering av digitala filer som innehåller personuppgifter.
- Säkra nätverksanslutningar med Secure Socket Layer (SSL) -teknologi eller en teknik som liknar SSL,
- Tillgången till uppgifterna är begränsad till de personer som behöver uppgifterna. - Sekretessavtal för anställda.
- Säkerhetskopior av data.

Hur länge lagrar vi dina uppgifter?
Vi lagrar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla de syften som anges ovan.

Personuppgiftsbiträden
Vi kan dela dina personuppgifter med andra. I ett personuppgiftsbiträdesavtal ska vi komma överens med parterna att de ska använda dina uppgifter noggrant och de får endast den information som är relevanta för deras tjänster. Dessa parter använder dina uppgifter i enlighet med våra instruktioner och inte för sina egna syften. Nedan mer om detta:

Kategori av processor Anledning till att dela data
Tredje part du aktivt länkar till ditt Camptoo konto

När du själv länkar ditt konto till tredjepartsleverantörer såsom sociala medier, försäkringsbolag eller campingplattformar, ger detta Camptoo rätt till dela dina användardata för dessa ändamål.
Tredje part du använder för signering / inloggning

När du använder en registreringstjänst, såsom via Facebook-inloggning, kan denna part få tillgång till specifika användardata som du delar.

Tjänsteleverantörer och liknande

Camptoo använder tekniska tjänsteleverantörer för att bearbeta, vara värd och lagra innehåll och data vi samlar in, samt för att hjälpa användare att kommunicera med varandra och Camptoo. Vi använder marknadsförings- och reklampartner för att visa dig mer innehåll som matchar dina intressen och för att få insikt i din användning av vår tjänst så att vi kan förbättra vår service. Vi kan dela personuppgifter med sådana partners för att utforma reklammaterial åt Camptoo. Vi använder serviceleverantörer från fintech-sektorn så att du kan behandla betalningar på ett säkert sätt. Vi använder tjänster och leverantörer från fordons- och försäkringsbranschen för att erbjuda dig försäkring som komplimenterar din egen vid användning av Camptoo, eller som ger insikt om fordon listade på vår webbplats.

Länkar 

Du kan hitta reklam eller annat innehåll på vår hemsida och i vår app som länkar till andra webbplatser. Vi kontrollerar inte innehållet på dessa webbplatser och ansvarar inte för innehållet eller integritetsskyddet för dessa webbplatser. Vi rekommenderar därför att du läser sekretesspolicyn för dessa webbplatser

Cookies

Cookies är små (text) filer som lagras på din dator. Din webbläsare lagrar dessa cookies när du besöker vår webbplats. Dessa kakor kommer hämtas när du besöker vår webbplats igen. Detta gör att vår hemsida kan känna igen dig som en tidigare besökare. Vi kan använda cookies för att förbättra din användarupplevelse på vår webbplats. Cookies är väsentliga för driften av vår webbplats, för att bland annat se till att du kan besöka vår webbplats säkert och så att vi kan spåra buggar och fel på vår hemsida. Genom att lagra cookies ser vi till att:
• dina föremål förvaras i kundvagnen
• du är inloggad och kan handla utan hinder
• du handlar säkert på Camptoo SE
• du kan läsa och skriva recensioner
• Hemsidan fungerar effektivt
• vi kan spåra fel och missbruk på vår webbplats
• vi kan testa förbättringar
• vi kan ge dig råd baserat på dina tidigare åsikter och / eller inköp
• du kan dela objekt via sociala medier som Facebook och Google
• du får fullständig lokal information
Du kan ändra dina cookieinställningar i din webbläsare om du inte vill att cookies ska skickas till din enhet. Vi sparar inte cookies om du besöker vår Hemsida. Observera att vissa webbplatsfunktioner eller tjänster på vår hemsida kanske inte fungerar korrekt utan cookies.

Specifika tjänsteleverantörer
Camptoo använder många tredjepartstjänster, men specifikt vill vi påpeka två tredje parter och hur de använder dina personuppgifter när du ger ditt samtycke på vår webbplats, nämligen Google och Facebook (Meta). Läs Googles sekretess- och villkorsinformation här och besök Facebooks sekretesscenter här.

Överföring
Om det är möjligt behandlar vi dina uppgifter inom EU/EES. Vi kommer endast behandla dina uppgifter utanför EU/EES om landet har en effektiv skyddsnivå för din data. Vi kommer aldrig att överföra dina uppgifter till andra länder eller andra parter än de som beskrivits ovan.

Ändringar av denna policy för hanteringen av personuppgifter
Det kan hända att vi uppdaterar vår sekretesspolicy då och då. När vi gör markanta ändringar i denna policy, kommer vi att publicera ett meddelande på vår webbplats och vår app med den uppdaterade policyn för hanteringen av personuppgifter. Vi informerar även de användare som är registrerade med en e-postadress om dessa ändringar per e-post. Om du inte är registrerad som användare rekommenderar vi att du besöker hemsidan och denna policy regelbundet för att hålla dig uppdaterad med eventuella ändringar.

Dina rättigheter
Uppgifterna vi samlar in är personliga. Därför har du följande rättigheter:
- Du kan begära åtkomst till samtliga av dina personuppgifter vi behandlar;
- Du kan be oss att korrigera, uppdatera, skydda eller ta bort din personliga information i våra register. I händelse av bedrägeri, utebliven betalning eller annan felaktig handling kan vi förvara vissa uppgifter i ett register på en svart lista;
- Du kan begära en kopia av de personuppgifter som vi har behandlat om dig. Vi kan - på din begäran - skicka denna kopia till en annan part, så att du inte behöver skicka informationen själv;
- Du kan lämna in ett klagomål mot behandlingen av dina uppgifter;
- Du kan lämna in ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten;
- Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke till att behandla dina uppgifter. Vi kan inte behandla dina uppgifter från det att du återkallat ditt samtycke. Om du har ytterligare frågor gällande denna policy för hantering av personuppgifter, vänligen kontakta oss via informationen nedan.

Kontaktinformation
Camptoo Nordic AB, Vasagatan 28, 111 20 Stockholm, Sverige (org.nr. 559310-7286) Mailadress: support@camptoo.se.