Hyr en husbil hos Camptoo

Betyg:9.1 av 41579 upplevelser
En pålitlig plattform med många fordon till uthyrning i både Sverige och Europa
Helförsäkrade fordon inkl väghjälp, så du får en bekymmerslös semester
Prisvärd uthyrning och säkra betalningar
Vi finns alltid här för dig 24/7

Hyr en husbil och upplev friheten

Upplev ultimat frihet och komfort med ett hem på fyra hjul. Du behöver inte vara en inbiten campare, eller äga en egen husbil, för att kunna njuta ev en härlig husbilssemester. Allt fler har fått upp ögonen för campinglivet – det är frihetskänslan och möjligheten att upptäcka nya naturnära platser som lockar allra mest. Hyr en husbil hos Camptoo och njut av livet på vägarna, fyllt av allt det bästa campinglivet har att erbjuda. 

Hyr en husbil var du vill i landet

Camptoo erbjuder ett unikt utbud av privatägda husbilar och campervans i hela Sverige. Ta del av allt från exklusiva varianter med gott om utrymme för hela sällskapet till billigare modeller med två bäddar perfekta för paret. Hos Camptoo hittar du husbilar som erbjuder allt det du och ditt sällskap önskar av er husbilssemester  – och mer.

På vår hemsida kan du enkelt söka och filtrera bland vårt stora utbud. Vill du hyra en husbil i Stockholm, Göteborg, Norrland eller Mellansverige - våra fordon finns över hela landet. På så sätt kan du välja om du vill hämta en husbil i din hemstad eller i närheten av din destinationen. Du kan även enkelt filtrera på andra preferenser, så som fordonstyp, märke eller ålder. Hyr en husbil hos Camptoo inför ditt nästa äventyr på vägarna

Hur mycket kostar det att hyra en husbil?

Priset beror främst på hur stor och ny husbilen är, men har också att göra med vad som ingår i kostnaden. När du hyr en husbil hos Camptoo kan du få betala allt från 500 kronor per natt till 2000 kronor.

Kostnaden kan också variera beroende på säsong. Under lågsäsong och mellansäsong är priserna ofta lägre än vad de är under högsäsong. Många uthyrare ger dessutom långtidsrabatter vid två eller tre veckors hyra.

 

husbil att hyra på camptoo

Ta en titt på våra husbilar till uthyrning

 • från kr 882 Per natt
  (7)

  Modern välplanerad husbil med mycket utrustning, lättkörd och mysig att köra

  46Hålta
 • från kr 956 Per natt
  (6)

  Fiat RoadCar 640 Plåtis

  24Skivarp
 • från kr 824 Per natt

  Lättkörd husbil till uthyrning

  54Tollered
 • från kr 1 000 Per natt
  (6)

  Modern husbil i nyskick. Med 6 bälten och 6 sovplatser, samt stort garage! B-körkort

  66Ängelholm
 • från kr 706 Per natt

  Fiat Knaus campervan Gasolfri 599

  24Helsingborg
 • från kr 1 318 Per natt
  (7)

  Hobby optima de luxe 75HF -2018

  44Klippan
 • från kr 882 Per natt
  (1)

  Rymlig husbil, B-körkort

  66Tungelsta
 • från kr 1 765 Per natt
  (2)

  Modern och välplanerad husbil med 6 bäddar

  66Linköping
 • från kr 1 093 Per natt
  (2)

  Trevlig husbil för hela familjen. B-körkort 6 bäddar och 6 bältade platser

  66Malmö

Hitta en husbil som passar dina önskemål

Fördelen med att hyra en husbil hos Camptoo är att vårt breda utbud gör det möjligt att hitta en modell som passar just dina personliga preferenser. Letar du efter en stor och exklusiv husbil eller en äventyrlig campervan som bidrar med den där extra frihetskänslan till din semester?

När du har hittat den perfekta husbilen skickar du smidigt in en bokningsförfrågan. Camptoo kommer meddela dig inom 24 timmar om ägaren har accepterat din förfrågan. När din bokning godkänts ska en handpenning betalas in innan avresa.

Enkel bokning

Alla husbilar på vår hemsida är försäkrade mot skador och olyckor. Vårt mål är att du ska kunna njuta av din semester fullt ut och inte behöva oroa dig för en eventuell olycka. Att boka och hyra en husbil genom Camptoo är superenkelt. Du kan dessutom kontakta våra uthyrare direkt för att ställa alla frågor som rör din husbilsresa. Om du vill kan du även boka in ett möte för att komma och kika på husbilen innan du bokar.

Vem får köra en husbil?

Får man hyra och köra en husbil med B-körkort? Svaret på den frågan är inte helt okomplicerad. Vissa får köra tunga personbilar med B-behörighet, medan andra behöver skaffa en kompletterande behörighet. Låter det krångligt? Här kommer en förklaring:

 • Har du ett vanligt B-körkort får du köra husbilar med en totalvikt på upp till 3500kg.
 • Är ditt B-körkort taget före den 1 juli 1996 och det inte blivit återkallat eller ogiltigt, så finns en svensk övergångsregel som ger dig rätt att köra personbilsregistrerade husbilar med en totalvikt på över 3500kg. Är ditt körkort nyare krävs C1 eller C behörighet för husbilar på mer än 3500kg i totalvikt.

Platser att besöka under din semester

Fördelen med att åka på semester med husbil är att du är fri att köra vart du vill, stanna över på en ny plats varje natt om du önskar. Däremot kan det vara en god idé att planera din tur innan avresa, så att du inte missar några magiska platser.

Besök vår blogg för inspiration på resmål värda ett besök. Kanske vill du ta dig till vackra Gotland eller den Skånska kusten? Missa inte att besöka några av Sveriges vackraste ställplatser, vi guidar dig även till flertalet bokningsbara ställplatser för dig som uppskattar att planera din semester i förväg.

Vill du hyra ut din husbil? Läs mer om hur det fungerar att hyra ut ett fordon hos oss.

Röd hyra husbil i en skog

Tusentals användare har redan testat på Camptoo. Vad säger dom om oss?

juli 2022
Fin ny välutrustad husbil med allt som behövs. Underbar mottagning och service med hjälp att parkera bilen för vidare transport. Kan varm rekommendera denna husbil. /Stefan

juli 2022
En otroligt fräsch och välplanerad husbil. Fattades verkligen inte något vad gäller alla tillbehör. Trevliga och tillmötesgående ägare. Mao är vi väldigt nöjda med hela upplevelsen.

juni 2022
Fantastisk husbil som innehåller allt som behövs och som är inte trångt även för 7 personer! Lättkörd, bekväm och praktisk. Den är så bra så att jag är sugen själv att köpa likadånt! Hela familjen var jättenöjd med resan till Norge. Bilen klarar lätt branta backar och nedfarter. Tyst och bra ventilation (uppvärming), sort och bekväm dush och toa. Fullutrustad kök med stör kylskåp, frys, drickeslåda. Det finns allt som man kan tänka sig och lite till :) Stort rekommenderar även uthyraren som är väldigt artig och hjälpsamt. Tack vore det vi kommer minnas den semesterresa länge!

Eerste keer met een camper op vakantie? Bekijk de tips van onze camperexpert Frans!