Hyr en husbil hos Camptoo

Jag är flexibel
Betyg:9.1 av 46595 upplevelser
En pålitlig plattform med många fordon till uthyrning i både Sverige och Europa
Helförsäkrade fordon inkl väghjälp, så du får en bekymmerslös semester
Prisvärd uthyrning och säkra betalningar
Vi finns alltid här för dig 24/7

Hyr en husbil och upplev friheten

Upplev ultimat frihet och komfort med ett hem på fyra hjul. Du behöver inte vara en inbiten campare, eller äga en egen husbil, för att kunna njuta ev en härlig husbilssemester. Allt fler har fått upp ögonen för campinglivet – det är frihetskänslan och möjligheten att upptäcka nya naturnära platser som lockar allra mest. Hyr en husbil hos Camptoo och njut av livet på vägarna, fyllt av allt det bästa campinglivet har att erbjuda. 

Hyr en husbil var du vill i landet

Camptoo erbjuder ett unikt utbud av privatägda husbilar och campervans i hela Sverige. Ta del av allt från exklusiva varianter med gott om utrymme för hela sällskapet till billigare modeller med två bäddar perfekta för paret. Hos Camptoo hittar du husbilar som erbjuder allt det du och ditt sällskap önskar av er husbilssemester  – och mer.

På vår hemsida kan du enkelt söka och filtrera bland vårt stora utbud. Vill du hyra en husbil i Stockholm, Göteborg, Norrland eller Mellansverige - våra fordon finns över hela landet. På så sätt kan du välja om du vill hämta en husbil i din hemstad eller i närheten av din destinationen. Du kan även enkelt filtrera på andra preferenser, så som fordonstyp, märke eller ålder. Hyr en husbil hos Camptoo inför ditt nästa äventyr på vägarna

Hur mycket kostar det att hyra en husbil?

Priset beror främst på hur stor och ny husbilen är, men har också att göra med vad som ingår i kostnaden. När du hyr en husbil hos Camptoo kan du få betala allt från 500 kronor per natt till 2000 kronor.

Kostnaden kan också variera beroende på säsong. Under lågsäsong och mellansäsong är priserna ofta lägre än vad de är under högsäsong. Många uthyrare ger dessutom långtidsrabatter vid två eller tre veckors hyra.

 

husbil att hyra på camptoo

Ta en titt på våra husbilar till uthyrning

 • från kr 956 Per natt 
  (13)

  Fiat RoadCar 640 Plåtis

  24Skivarp
 • från kr 706 Per natt 
  (4)

  Fiat Knaus campervan Gasolfri 599

  24Helsingborg
 • från kr 1 294 Per natt 
  (4)

  Modern husbil för 6 personer med solpanel och AC i bodel

  66Marmaverken
 • från kr 1 061 Per natt 
  (5)

  Modern och mycket luftigt välplanerad husbil inkl taksäng, som är lättkörd!

  56Bro
 • från kr 1 000 Per natt 
  (7)

  Modern husbil i nyskick. Med 6 bälten och 6 sovplatser, samt stort garage! B-körkort

  66Ängelholm
 • från kr 882 Per natt 
  (12)

  Modern välplanerad husbil med mycket utrustning, lättkörd och mysig att köra

  46Hålta
 • från kr 1 765 Per natt 
  (4)

  Modern och välplanerad husbil med 6 bäddar

  66Linköping
 • från kr 1 318 Per natt 
  (8)

  Hobby optima de luxe 75HF -2018

  44Klippan
 • från kr 882 Per natt 
  (1)

  Pössl Summit 640 Uthyres

  24Sölvesborg

Hitta en husbil som passar dina önskemål

Fördelen med att hyra en husbil hos Camptoo är att vårt breda utbud gör det möjligt att hitta en modell som passar just dina personliga preferenser. Letar du efter en stor och exklusiv husbil eller en äventyrlig campervan som bidrar med den där extra frihetskänslan till din semester?

När du har hittat den perfekta husbilen skickar du smidigt in en bokningsförfrågan. Camptoo kommer meddela dig inom 24 timmar om ägaren har accepterat din förfrågan. När din bokning godkänts ska en handpenning betalas in innan avresa.

Enkel bokning

Alla husbilar på vår hemsida är försäkrade mot skador och olyckor. Vårt mål är att du ska kunna njuta av din semester fullt ut och inte behöva oroa dig för en eventuell olycka. Att boka och hyra en husbil genom Camptoo är superenkelt. Du kan dessutom kontakta våra uthyrare direkt för att ställa alla frågor som rör din husbilsresa. Om du vill kan du även boka in ett möte för att komma och kika på husbilen innan du bokar.

Vem får köra en husbil?

Får man hyra och köra en husbil med B-körkort? Svaret på den frågan är inte helt okomplicerad. Vissa får köra tunga personbilar med B-behörighet, medan andra behöver skaffa en kompletterande behörighet. Låter det krångligt? Här kommer en förklaring:

 • Har du ett vanligt B-körkort får du köra husbilar med en totalvikt på upp till 3500kg.
 • Är ditt B-körkort taget före den 1 juli 1996 och det inte blivit återkallat eller ogiltigt, så finns en svensk övergångsregel som ger dig rätt att köra personbilsregistrerade husbilar med en totalvikt på över 3500kg. Är ditt körkort nyare krävs C1 eller C behörighet för husbilar på mer än 3500kg i totalvikt.

Platser att besöka under din semester

Fördelen med att åka på semester med husbil är att du är fri att köra vart du vill, stanna över på en ny plats varje natt om du önskar. Däremot kan det vara en god idé att planera din tur innan avresa, så att du inte missar några magiska platser.

Besök vår blogg för inspiration på resmål värda ett besök. Kanske vill du ta dig till vackra Gotland eller den Skånska kusten? Missa inte att besöka några av Sveriges vackraste ställplatser, vi guidar dig även till flertalet bokningsbara ställplatser för dig som uppskattar att planera din semester i förväg.

Vill du hyra ut din husbil? Läs mer om hur det fungerar att hyra ut ett fordon hos oss.

Röd hyra husbil i en skog

Tusentals användare har redan testat på Camptoo. Vad säger dom om oss?

aug. 2022
Hej Detta var premiär för oss att åka på husbils tur allt fungerade väldigt smidigt med hämtning och lämning tack vare camptoo administration. Mycket trevlig bemötande av husbils ägaren och husbilen i fint skick lite småfel som redovisades klart och tydligt men inget som påverkade resan. Smidigt att hyra och vi uppskattade den flexibla hyresperioden så man kan välja kortare hurtig än hel vecka. Vi är jätte nöjda och återkommer gärna nästa gång vi får reslust.

aug. 2022
Mycket nöjd med hur smidigt det var att hyra husbil, något som har varit min dotters dröm i många år. Kontakten med Jesper har funkat hur bra som helst. Fick svar på alla mina funderingar. Överlämnandet var väldigt smidig och Jesper berättade mycket bra om hur allt funkade. Kan verkligen rekommendera Jesper och Linda som Camper då mitt helhetsintryck är väldigt positivt.

aug. 2022
Väldigt fin husbil och trevliga uthyrare. Den var lätt att köra. Tusen tack för den möjlighet som den gav oss. Återkommer gärna för en till tur med pärlan