Så fungerar det att hyra ut din husbil eller husvagn

Betyg:9.1 av 41589 upplevelser

Skapa en gratis uthyrningsannons för din husbil eller husvagn

Att lägga upp en uthyrningsannons går snabbt och enkelt - och är helt gratis. Du sätter själv ditt pris och anger övriga inställningar för hur du önskar hyra ut. Systemet guidar dig stegvis genom inställningarna.

Är du i tvivel om något så sitter vi redo att hjälpa till på mail och telefon. Innan din annons blir publicerad går en Camptoo medarbetare igenom den och kontaktar dig om något bör justeras. Så snart annonsen är publicerad kommer bokningsförfrågningarna till dig inom kort. Kom igång med din annons på 5min här.

Försäkring vid uthyrning av husbil eller husvagn

Hos Camptoo har vi tillsammans med Moderna Försäkringar tagit fram en skräddarsydd uthyrningsförsäkring som både ger dig och din hyresgäst trygghet under uthyrningen. Uppfyller ditt fordon försäkringsvillkoren rekommenderar vi att du hyr ut med den. Du aktiverar uthyrningsförsäkringen på din annons under annonsinställningarna med ett par klick. Försäkringspremien beräknas per hyresdygn och betalas av din hyresgäst. 

Är ditt fordon för gammalt, registrerat på din firma eller om du själv kanske har en uthyrningsförsäkring som du känner dig trygg med att använda, så väljer du bara det alternativet för din annons. Du bestämmer!

Redo att ta emot bokningsförfrågningar

Så snart din annons är publicerad ser vi till att marknadsföra den på alla våra kanaler. Vi informerar dig på SMS och email så snart en intresserad hyresgäst skickar ett meddelande eller en bokningsförfrågan till dig. Du är alltid själv i 100% kontroll över vem du vill hyra ut till och när. I kalendern för tillgängliget för din annons ställer du enkelt in de veckor du inte önskar hyra ut, eller när du själv ska använda den.

Online betalning av hyra, hantering av deposition, uthyrningsvillkor, verifiering av hyresgästens identitet (via BankID och körkort), överlämningprocess etc. guidar systemet dig och hyresgästen igenom - och som alltid sitter vi bara ett telefonsamtal bort om du behöver hjälp.

Husbil, campervan och husvagn
Vill du komma igång direkt?

Skapa din annons redan idag

Acceptera bokningsförfrågningar

Du bestämmer om du önskar acceptera eller avvisa en bokningsförfrågan, det är ju trots allt din husbil/husvagn som hyrs ut. Hyresgästen skickar som en del av bokningsförfrågan ett personligt meddelande till dig där han eller hon berättar lite om vem de är, vad reseplanerna är och vem som ska med på resan. Du kan alltid gå i dialog med en hyresgäst innan du accepterar en förfrågan om något känns oklart.

Camptoo verifierar hyresgästen

För att kunna slutföra en bokning ombeds hyresgästen att ange körkortinformation på sig själv och eventuella extraförare. Camptoo kontrollerar hyresgästens identitet via BankID och gör bakgrundskontroller på bland annat körkortet. 

Hyresgästen betalar

Camptoo hanterar betalning av handpenning, slutbetalning och deposition - enkelt, tryggt och bekvämt för både hyresgäst och dig som uthyrare. Så snart hyresgästen betalat handpenningen (inom 96 timmar - 4 dygn) är bokningen slutgiltig. Överföring av dina hyresintäkter sker per automatik dagen efter avresa till det bankkonto du angett. 

Exempel på Camptoo bokningsförfrågan

Deposition och självrisk

Har du valt att hyra ut med Moderna Försäkringars uthyrningsförsäkring så sätts depositionen till Modernas självrisk på 10 000kr. Har du valt att hyra ut med egen uthyrningsförsäkring anger du självriskbeloppet. 

Depositionen betalas av hyresgästen senast 24h innan avresa och kan betalas som ett reserverat belopp på hyresgästens kreditkort, så att din hyresgäst inte behöver undvara pengarna innan semestern. Hyresgästen har möjlighet att reducera sin självrisk till 1500kr genom att välja till en extra försäkring för självriskreducering, vilket samtidigt sänker depositionsbeloppet till 3500kr.

Över- och återlämning av fordonet

För att göra över- och återlämning så smidig och enkel som möjligt har Camptoo tagit fram en digital överlämningsprocess. När hyresgästen ankommer för att hämta nycklarna går ni gemensamt igenom fordonets funktioner. Båda partner dokumenterar fordonets skick och skriver under det digitala formuläret med er mobiltelefon.

När hyresperioden är slut går ni igenom samma process igen. Normalt går allt efter planen och bokningen avslutas efter att ni båda skrivet under det digitala formuläret. Skulle det vara några tilläggskostnader i form av exempelvis extra mil, bristfällig rengöring eller bränslenivå så noteras dessa och dras från hyresgästens deposition. Om det mot förmodan skulle uppstå oenigheter har Camptoo ett Lösningscenter där vi tillsammans reder ut och löser eventuella tvister.

Skulle oturen vara framme och det skett en försäkringsskada noteras skadan i fomuläret och anmäls till antingen Moderna Försäkringar (om du valt att hyra ut med vår plattformsförsäkring) eller ditt eget försäkringsbolag (om du valt att hyra ut med egen försäkring). Hyresgästens självrisk dras från depositionen, eller faktureras hyresgästen av Camptoo vid behov.

Tips från några av våra uthyrare

Uffe, Kent och Mauricio är några av de husbils- och husvagnsägare som hyrt ut sina fordon hos oss ett par år. Här kan du läsa om deras erfarenheter och ta del av lite tips och bra saker att tänka på när du hyr ut sin husbil eller husvagn. 

Husbil i skogen

Nyfiken på hur mycket du kan tjäna?