Hyra husvagn i Stockholm

Jag är flexibel
Betyg:9.1 av 46481 upplevelser
Stort utbud av husbilar tillgängliga
Upp till 40% billigare än traditionella uthyrningsföretag
Ordentligt försäkrade fordon
24/7 support
Boka en husbil nära dig och planera din egen resa

Hyr en husvagn i Stockholm

Att hyra en husvagn i Stockholm med Camptoo är perfekt för dig som önskar upptäcka nya platser i Sverige och uppleva en riktig husvagnssemester. I närheten av Stockholm finns flera härliga campingplatser att besöka och flertalet husvagnar som bara väntar på att du ska hyra dem.

Hyr en husvagn och semestra nära Stockholm

Att köra med en husvagn fastkrokad efter bilen kan kännas lite ovant, framförallt om du är nybörjare. Därför kan det vara bra att inte planera in en alltför lång resa den första gången du hyr en husvagn.

Kolla in några av de många trevliga campingplatserna i närheten. Bor du i huvudstaden längtar du säkert efter att lämna dess brus och fly ut till en mer naturnära plats för ett litet tag. När du hyr husvagn i Stockholm bör du välj en destination som är tillräckligt långt bort från vardagen i storstaden för att du ska kunna koppla av. Men samtidigt så pass nära att du smidigt kan ta dig hem ifall något oväntat skulle inträffa. Önskar du bo så nära naturen som möjligt är ett tips är att kolla om det finns några platser för fricamping i närheten.

Annars kan du också besöka Gålö Havsbad som ligger mitt i ett naturreservat. Ta dig endast 3,5 mil utanför Stockholm och bo med skogen och havet som närmaste granne.

Kapellskärs Camping på Rådmansö i Norrtälje kommun är definitivt också värt ett besök. Med 800 meter till havet bor du på denna fantastiska yta på gränsen mellan land och hav. Ett perfekt resmål för dig som hyr husvagn i Stockholm.

Hyra husvagn i Stockholm

Husvagnar i närheten av Stockholm

 • från kr 353 Per natt 
  (1)

  Bürstner Averso, nerfällbar dubbelsäng, barnkammare, 7-bädd

  77Sjöbo
 • från kr 635 Per natt 
  (7)

  Mycket fin Kabe Royal 540 GLE KS, regnr KTK 106, fullutrustad

  44Mölnlycke
 • från kr 706 Per natt 

  Husvagn Hobby 560 prestige 6 sovplatser

  66Täby
 • från kr 471 Per natt 
  (1)

  Dethleffs Generation Scandinavia 545QMK

  66Klockrike
 • från kr 478 Per natt 
  (8)

  Superfin husvagn

  55Västervik
 • från kr 235 Per natt 

  Fräsch gammal husvagn

  43Sjöbo
 • från kr 898 Per natt 
  (2)

  Modern husvagn med barnkammare

  66Halanda
 • från kr 286 Per natt 

  Ontdek Zweden met deze gezinscaravan voor 4 pers

  44Bräcke
 • från kr 837 Per natt 

  Elddis Odyssey 484

  44Diö

Välj en husvagn som motsvarar dina behov och önskemål

Var noga med att utgå från dina och ditt sällskaps behov när ni hyr husvagn. Att resa med husvagn är ett långsammare sätt att förflytta sig jämfört med husbil, så har du tänkt campa på flera platser under din resa så kan en lättare resevagn vara att föredra framför en stor och rymlig vagn. 

Eftersom de husvagnar som hyrs ut hos oss ägs av privatpersoner är alla olika på sitt eget unika vis. En fördel med att hyra en privat husvagn är att de för det mesta inkluderar alla förnödenheter du kan tänkas behöva. En annan fördel är att du ofta kan finna en vagn tätt på hemmet eller destinationen. Våra uthyrare är själva erfarna campare och delar gärna med sig av sina erfarenheter och restips.

Så lastar du din husvagn

Glöm inte att det finns en mycket viktig tumregel vad gäller lastning av husvagn. Tung packning ska alltid lastas nederst och lätt packning överst. Lastar du din husvagn fel kan den börja vingla och kränga när du kommer upp i hastighet. 

Stuva den tunga packningen nedtill i närheten av axeln. Detta för att husvagnens tyngdpunkt ska bli extra låg för ett bra väggrepp. Vid medeltung last kan du använda utrymmena nära golvet medan den lätta packningen förvaras i övre utrymmen. Även bakdelen av husvagnen bör lastas med lätta föremål.

Hur tung husvagn får jag köra med?

Det är kombinationen av det dragande fordonet, husvagnens totalvikt samt din körkortsbehörighet som avgör hur tung husvagn du får dra. Det enklaste sättet att ta reda på vad som gäller är att använda Transportstyrelsens Släpvagnskalkylator. Ange registreringsnummret på din bil och husvagnen du önskar hyra, samt ange din körkortsbehörighet så får du svaret.

Husbil i Stockholm

Upplevelser

juli 2022
Jag tyckte att det gick jätte bra och professionell. Bra att Camptoo skickar meddelande och påminner om t.ex. betalningar osv. Överlämningsformulär tycker jag är jättebra då både ägare och hyresgäst har kol på husvagnens skick både vid hämtning och lämning.