Hyra husvagn i Skåne

Jag är flexibel
Betyg:9.1 av 46552 upplevelser
Stort utbud av husbilar tillgängliga
Upp till 40% billigare än traditionella uthyrningsföretag
Ordentligt försäkrade fordon
24/7 support
Boka en husbil nära dig och planera din egen resa

Hyr en husvagn i Skåne

Förverkliga din dröm om den perfekta campingsemestern och hyr husvagn i Skåne. Södra Sverige erbjuder fantastiska möjligheter för en mycket trevlig roadtrip. Upplev magisk natur och ett härligt sydligt landskap. Detta tillsammans med optimala övernattningsmöjligheter.

Parkera husvagnen på en trevlig plats med utsikt över öppet hav och vidsträckta sandstränder eller åkrar och färgsprakande rapsfält. Vi kan lova att en husvagnssemester i södra Sverige inte kommer göra dig besviken. Din resa börjar hos Camptoo. Hyr din husvagn från någon av våra privata uthyrare i Skåne redan idag.

Skåne bjuder på ett semesterparadis för campare

Har du ännu inte hyrt husvagn i Skåne och campat är det något du måste göra. Sveriges södra delar bjuder på en mängd spännande sevärdheter och roliga aktiviteter, men också fantastiska sol- och badmöjligheter. Hinn med att upptäcka så mycket som möjligt under din semester genom att hyra en husvagn som du förflyttar mellan olika härliga platser.

Besök Kullaberg. En bergig halvö som bland annat erbjuder Kullens fyr, konstverket Nimis och en mängd vackra badvikar. Övernatt på First Camp Mölle-Höganäs beläget i hjärtat av det skånska landskapet, omringat av grönskande åkrar.

En annan favorit bland Skånes många semesterorter är Skanör-Falsterbo. Med sitt stora utbud av turistaktiviteter är det inte konstigt att Sveriges sydvästligaste punkt är ett mycket populärt resmål. Ta med husvagnen och besök Trelleborg Strand Camping, bland många fler campingplatser.

 

Husvagnssemester i Skåne

Husvagnar i Skåne

 • från kr 353 Per natt 
  (1)

  Bürstner Averso, nerfällbar dubbelsäng, barnkammare, 7-bädd

  77Sjöbo
 • från kr 235 Per natt 

  Fräsch gammal husvagn

  43Sjöbo
 • från kr 412 Per natt 
  (2)

  Hobby prestige 2006 vikt 1420 kg

  41Billesholm
 • från kr 588 Per natt 
  (1)

  Modern Knaus Sport med allt man behöver för semestern

  44Grevie
 • från kr 529 Per natt 

  Knaus sydwind exclusive 580 FDK

  6Båstad
 • från kr 420 Per natt 

  Hobby 540UK

  5Tollarp
 • från kr 353 Per natt 

  Husvagn perfekt för barnfamiljen där husdjur även är välkomna

  44Skanör
 • från kr 420 Per natt 

  Fin och ljus barnkammare i mycket bra skick

  64Everöd
 • från kr 353 Per natt 

  Barnkammarvagn med våningssäng

  66Everöd

Vilken typ av husvagn ska du hyra?

Eftersom de husvagnar som hyrs ut hos oss ägs av privatpersoner är alla olika på sitt eget unika vis. En fördel med att hyra en privat husvagn är att de för det mesta inkluderar alla förnödenheter du kan tänkas behöva. Något som såklart kan variera. På så sätt är din optimala husvagnssemester nära till hands.

När du väljer husvagn är det av stor vikt att du utgår från dina och ditt sällskaps behov. Fundera över hur mycket packning ni planerar att ta med och hur mycket plats varje person behöver. Ska du på semester med små barn kanske du vill ha mer plats för väskor och ting samt utrymme att röra sig på, men färre sovplatser. Det finns ofta många faktorer som är vettiga att inkludera i beslutsfattandet. Behöver du extra mycket plats kan du även kolla in vårt utbud av husbilar i Skåne.

Hur tung husvagn får min bil dra?

Det enklaste sättat att ta reda på om du med din bil och din körkortsbehörighet får dra en given husvagn är att använda Transportstyrelsens Släpvagnskalkylator. Knappa in registreringsnummret på din bil och husvagnen, samt ange din körkortsbehörighet så får du svaret.

Viktigt att tänka på när du hyr husvagn

För att säkerställa att det inte sker några olyckor under resan är det viktigt att du packar husvagnen rätt. Något som kan vara svårt om du hyr en husvagn för första gången. Lastar du husvagnen fel kan den börja vingla eller kränga vilket i värsta fall skulle kunna sluta med en olycka.

Tumregeln vad gäller lastning är att den tunga packningen alltid ska lastas nederst och den lätta överst. Tung packning ska placeras i närheten av axeln. Då blir husvagnens tyngdpunkt extra låg vilket ger ett bra väggrepp. Packa den medeltunga lasten i utrymmen nära golvet och den lättare i övre skåp. Att packa lätt överst minskar risken för skador som kan uppstå om något skulle ramla ner under resan.

Det är husvagnens ägare som väljer vilken försäkring de önskar hyra ut med. De flesta av Camptoos uthyrare har valt att hyra ut med vår skräddarsydda uthyrningsförsäkring hos vår försäkringspartner Moderna Försäkringar. Försäkringen är beskriven i uthyrningsannonsen. Det kan vara värt att överväga att komplettera med en egen reseförsäkring, något du själv ordnar via ditt försäkringsbolag.

Hyra husvagn

Upplevelser

juli 2022
Jag tyckte att det gick jätte bra och professionell. Bra att Camptoo skickar meddelande och påminner om t.ex. betalningar osv. Överlämningsformulär tycker jag är jättebra då både ägare och hyresgäst har kol på husvagnens skick både vid hämtning och lämning.