Hyra husvagn i Göteborg

Jag är flexibel
Betyg:9.1 av 46628 upplevelser
Stort utbud av husbilar tillgängliga
Upp till 40% billigare än traditionella uthyrningsföretag
Ordentligt försäkrade fordon
24/7 support
Boka en husbil nära dig och planera din egen resa

Hyr en husvagn i Göteborg

Finns det egentligen något bättre resmål i Sverige än Göteborg och västkusten. För dig som är intresserad av att hyra husvagn i Göteborg är en roadtrip längst denna vackra kust ett måste. Att hyra husvagn är perfekt för dig som önskar kunna förflytta dig smidig från den ena vackra platsen till den andra och samtidigt slippa tänka på boende. Utnyttja det stora utbudet av trevliga campingplatser och se till att uppleva det bästa av västkusten.

Hyr husvagn och campa på Västkusten

Västkusten erbjuder en bred variation av härliga naturupplevelser, vackra vyer, bad och spännande sevärdheter. Att simma i öppet havet, sola på höga klippor och avsluta dagen på en härlig restaurang som bjuder på goda skaldjur är bara lite av det som kusten utanför Göteborg har att erbjuda. Hyr en husvagn i Göteborg och besök närliggande kuststäder och de många campingplatserna.

En campingplats i närheten av Göteborg värd att besöka är First Camp Edsvik-Grebbestad. Denna härliga familjecamping erbjuder en helt egen badstrand med närliggande klippor och aktiviteter för hela familjen. Grebbestad är i sig en by du inte får missa när du besöker västkusten. Här finns bland annat den populära bryggpromenaden som erbjuder flertalet restauranger.

Besök även Lagunen Camping i Strömstad. Denna campingplats är vackert och naturnära belägen och erbjuder allt det bästa av västkusten. Även Strömstad är en mycket trevligt stad värt ett besök under din resa.

Hyr husvagn och semestra nära Göteborg

Bor du i närheten av Göteborg och är sugen på att åka på husvagnssemester? Då finns vi på Camptoo här för dig. Hyr en välskött husvagn i Göteborg som du tar med dig på din resa längst kustnära vägar. Här bjuds du på en fantastisk utsikt då vägarna ofta kantas av öppet hav.

Har du aldrig tidigare hyrt husvagn i Göteborg är tiden nu inne. Här finns ett brett utbud av husvagnar att hyra och många trevliga campingplatser att besöka. Vad väntar du på?

Stort utbud av husvagnar att hyra

I Göteborg finns många husvagnsägare som gärna hyr ut sina annars stillastående husvagnar till någon som längtar efter en trevlig husvagnssemester. Att hyra en husvagn på sin semester är perfekt för den som önskar testa på campinglivet samt vill upptäcka nya platser i Sverige på ett både smidigt och billigt vis.

Hos Camptoo hittar du ett brett utbud av trevliga husvagnar att hyra i Göteborg. De är alla privatägda och därför utrustade med det mesta du kan tänkas behöva i bekvämlighetsväg på din semester. Utrustning varierar såklart från husvagn till husvagn, så läs beskrivningen av husvagnen noga innan du bestämmer dig för att hyra.

Hyra husvagn i Göteborg

Husvagnar i närheten av Göteborg

 • från kr 706 Per natt 

  Husvagn Hobby 560 prestige 6 sovplatser

  66Täby
 • från kr 412 Per natt 

  Adria Action 361 LH

  3Gustavsberg
 • från kr 471 Per natt 

  Kabe Ametist 2003 välskött med Isabella förtält

  44Täby

Så packar du rätt och lätt på husvagnsresan

Glöm inte vikten av att packa rätt. Tung packning ska alltid placeras nederst i husvagnen i närheten av axeln för ökad stabilitet, medan lättare packning kan placeras högre upp. Målet är optimal säkerhet och stabilitet, så att husvagnen inte slingrar när du kommer upp i högre hastighet.

Spara vikt genom att fylla på vatten först när du kommer fram och genom att tömma gråvatten/toalett innan hemresa. Samma sak kan du göra med mat, handla allt du behöver när du kommer fram till ditt semestermål. Begränsa packningen av kläder och kolla upp om tvättmöjligheter finns på vald campingplats. Välj även lätt porslin eller plast. Att packa lätt är av största vikt när du ska resa med husvagn.

Hur tung husvagn får min bil dra?

Det enklaste sättat att ta reda på om du med din bil och din körkortsbehörighet får dra en given husvagn är att använda Transportstyrelsens Släpvagnskalkylator. Knappa in registreringsnummret på din bil och husvagnen, samt ange din körkortsbehörighet så får du svaret.

Öka säkerheten under din resa

Det finns flera viktiga säkerhetskontroller du kan göra innan och under din resa. Kontrollera till exempel att det inte finns sprickbildning eller någon annan skada på husvagnens däck. Även lufttrycket i däcken är en viktig faktor som påverkar stabilitet, slitage och risken för punktering.

När du rullat iväg kan det vara bra att prova att göra en kraftig inbromsning för att kontrollera att husvagnens påskjutsbroms inte fastnat eller börjar kärva.

Belysning är även en viktig faktor som måste fungera som det ska för din och andra medtrafikanters säkerhet. Kontrollera skyltbelysning, bromsljus och blinkers innan avresa.

Hyra husvagn

Upplevelser

juli 2022
Jag tyckte att det gick jätte bra och professionell. Bra att Camptoo skickar meddelande och påminner om t.ex. betalningar osv. Överlämningsformulär tycker jag är jättebra då både ägare och hyresgäst har kol på husvagnens skick både vid hämtning och lämning.