Hyra husbil på Gotland

Jag är flexibel
Betyg:9.1 av 46627 upplevelser
Stort utbud av husbilar tillgängliga
Upp till 40% billigare än traditionella uthyrningsföretag
Ordentligt försäkrade fordon
24/7 support
Boka en husbil nära dig och planera din egen resa

Hyr en husbil på Gotland

Gotland är en svårslagen favorit bland Sveriges många semesterorter. Tusentals människor åker hit för att campa bland raukarna varje år. Därför är också husbilen det perfekta transportmedlet för att resa runt på ön. Hyr en husbil på Gotland för att ta dig från den ena vackra platsen till den andra. Det bästa är att boendet alltid är inkluderat.

Upplev vackra Gotland

Vi kan lova att din campingsemester på Gotland kommer erbjuda en mängd härliga upplevelser. Här finns flera fina campingplatser samt massor av sevärdheter och aktiviteter som håller hela familjen sysselsatta.

Promenera längst Visbys mysiga kullerstensgator och gamla pittoresk byggnader. Besök ringmuren och Gotlands museum för att ta del av öns spännande historia. Övernatta på Visby Strandby med närhet till både stadskärnan och stränder. Besök även Snäck Camping som är beläget precis vid havet och erbjuder härliga semesterupplevelser för hela familjen.

Du får inte heller missa att åka till norra Gotland och Fårö för unika naturupplevelser som Lummelundagrottan och härliga sandstränder. På Fårö är det även ett måste att besöka de magnifika raukarna. Också här finns ett trevligt utbud av campingplatser. Bland dem fyrstjärniga Sundstrand och ställplatsen i byn Lauters, en perfekt boplats för dig som hyr husbil på Gotland. Här får du uppleva det gotländska landskapet när det är som bäst. 

Att hyra husbil på Gotland

Camptoo erbjuder ett brett utbud av husbilar att hyra för din resa till Gotland. Åk på en mysig familjesemester eller en äventyrlig roadtrip med bästa vännerna. Hos oss finns husbilar för alla konstellationer och för alla sammanhang.

Husbilen är ett mycket fritt färdmedel med vilken du smidigt tar dig fram genom det gotländska landskapet med möjligheten att sova på nya platser varje natt. Därför rekommenderar vi varmt att du hyr en husbil på Gotland inför ditt besök på ön. Varför inte boka en redan idag?

Hyra husbil på Gotland

Husbilar i närheten av Gotland

Vilken husbil passar oss bäst?

Det finns många olika modeller på husbilar och därför även flera överväganden att göra vad gäller valet av rätt husbil. Tänk igenom ditt beslut noga, vi vill att din husbilssemester ska uppfylla alla dina drömmar och förväntningar!

Välj framförallt en storlek på bodelen som rymmer alla som ska med på resan och se till att varje person har tillräckligt mycket plats för att trivas. Många som hyr en husbil för första gången väljer en för liten modell eftersom de tycker det känns obehagligt att köra en stor. Faktum är att de flesta husbilar är byggda på nästan samma sätt och därför är skillnaden mellan storlekarna väldigt liten. Välj en husbil som är tillräckligt stor för ditt sällskap och som inkluderar alla de förnödenheter som ni kan tänkas behöva.

Viktigt när du hyr husbil

Innan du hyr din husbil finns det ett par saker som är viktiga att tänka på. Till att börja med bör du ha koll på vilket körkort som krävs. Här är det husbilens totalvikt som är avgörande. Totalvikten är den maximala vikten fordonet får ha med full last inklusive passagerare.

Har husbilen en totalvikt på 3,5 ton får du köra den med vanligt B-körkort. Detta gäller i både Sverige och Europa. Väger husbilen däremot mer än krävs C1-behörighet. En övergångsregel medger dock att den som tagit sitt körkort juli 1996 eller tidigare, utan att ha haft det återkallat, får köra personbilsklassad bil (vilket de flesta husbilar är) oavsett vikt.

Viktigt är även att ha koll på att husbilen du ska hyra är ordentligt försäkrad. Information om försäkringen anges i uthyrningsannonsen. Det kan även vara en fördel att ha en reseförsäkring. Något som du själv ordnar via ditt försäkringsbolag.

Camping på Gotland

Upplevelser

aug. 2022
Kändes tryggt och säkert att hyra via Camptoo, letade privata uthyrare innan vi hittade Camptoo. Osäkerhet med försäkringar, priser, villkor mm gjorde att vi valde Camptoo som fungerade klockrent!

aug. 2022
Fungerade väldigt smidigt med alla dokument, kontrakt och betalningar. Klara meddelande om vad som skall göras under hyr processen. Känns proffsigt och tryggt.

aug. 2022
Smidig bokning, lätt att skicka meddelanden. Fungerade som man förväntar av en bokningssite, har inga förbättringsförslag. Kommer säkerligen hyra genom er igen.