Hur fungerar det att hyra en husbil eller husvagn via Camptoo?

Omdöme: 9.1 av 37572 upplevelser

Hitta en husbil eller husvagn som passar dig!

Välj en husbil, campervan eller husvagn från vårt breda sortiment av fordon till uthyrning, som passar just dig och dina semesterplaner. För att underlätta ditt val kan du använda olika filter när du söker, på till exempel upphämtningsplats, produkttyper och antal sovplatser.

Våra publicerade uthyrningsannonser ger dig en bra översikt över husbilen eller husvagnen med hjälp av foton, beskrivningar och dess funktioner. Om det finns en husbil eller husvagn som är intressant för dig kan du spara den som en favorit, så att du enkelt kan hitta tillbaka till annonsen.

Ställ en fråga, helt utan förpliktelse, eller välj att boka direkt

Via Camptoo kan du kontakta ägaren till en husbil eller husvagn på två olika sätt: Du kan antingen starta en konversation genom annonsen via "Skicka meddelande", eller så kan du begära en bokning direkt. Om du fortfarande letar efter jämförbara alternativ för din semester, är det bäst att använda alternativet för att skicka ett meddelande så att du kan låta ägaren få svara på dina frågor. Om du har hittat en husbil eller husvagn som du föredrar att resa med, då är det bäst att bara begära en bokning. I de flesta fall, kommer ägaren då att acceptera din förfrågan. 

Slutför din bokning

Så snart en ägare har godkänt din bokningsförfrågan för den angivna bokningsperioden, kan du börja fylla i de sista detaljerna i din bokning. Här fyller du bland annat i ditt körkortsnummer så att vi på Camptoo kan verfiera dig som hyresgäst. Därefter kan du slutföra din bokning genom att betala en handpenning på 25% av det totala hyrespriset. Detta gör du genom Camptoos säkra betalningsprocess, och är enkelt att göra online. Återstående summa av det totala hyrespriset måste betalas in åtta veckor för bokningsperiodens början, vilket du automatiskt kommer att informeras om när den stunden är kommen. Vi överför din betalning till ägaren den dag hyresperioden börjar, för att du som hyresgäst ska känna dig trygg och säker i att allt går som det ska. Det är dock värt att notera att så länge som du inte har betalat handpenningen, kan andra resenärer fortfarande reservera husbilen eller husvagnen. Genom att betala handpenningen godkänner du också hyresvillkoren.

Betala in depositionen

Du måste betala depositionen några dagar före avresan. Beloppet på depositionen bestäms av ägaren, men vanligtvis uppgår den till 5 000 SEK för en husvagn och 10 000 SEK för en husbil. Denna deposition kommer att betalas tillbaka till dig efter hyresperioden, och eventuella skador eller tilläggsavgifter kommer att dras från detta belopp. För att undvika tilläggsavgifter, tänk på: om du använder mer än överenskommet antal kilometer, att du lämnar tillbaka fordonet tankat och att du städat av fordonet ordentligt.

Självrisk

Din självrisk motsvarar det du betalar in i deposition. När du hyr ett fordon via Camptoo kan du också välja att lägga till en självriskförsäkring, som sänker beloppet du behöver betala in i självrisk/deposition för din hyresperiod. Du kan välja att lägga till denna självriskförsäkring när du gör din boking, och då också läsa mer om hur detta fungerar. 

Försäkring

Det är viktigt att du vet hur fordonet du hyr är försäkrat. Försäkringen är definerad i uthyrningsannonserna, och blir synlig för dig när du klickar in på en husbil eller husvagn som intresserar dig. Under resan är det också klokt om du har en reseförsäkring. I många fall är detta en del av din hemförsäkring, men ibland behöver du ansöka om en utökad reseförsäkring. Det beror lite på hur din semester ser ut! Din reseförsäkring ordnar du själv via ditt eget försäkringsbolag. 

Avbokning

Man kan inte hjälpa om det ibland inträffar något som gör att man inte kan komma iväg på semestern som man tänkt sig. Därför kan du givetvis avboka din bokning via Camptoo om det värsta skulle inträffa. Om så är fallet, så är det ägarens angivna avbokningsvillkor som gäller. Detta kan du också se redan när du bokar fordonet. Här kan du läsa mer om våra avbokningsvillkor.


Ta en titt på våra fordon

Vad tycker andra om Camptoo?

Hyrestagare hos Camptoo

Vad våra resenärer säger om våra uthyrare

Behöver du hjälp?

Ring oss på: +46 77 588 89 09


Mån-sön från 09:00 till 17:30

Vanliga frågor och svar ›

© 2014 - 2022 - Camptoo SE - KVK 74608037 - Momsnummer NL859966252B01