Möt våra uthyrare

Allt fler väljer idag att hyra ut sin husbil eller husvagn istället för att bara låta den stå när den inte används. Att hyra ut sin husbil eller husvagn är ett smart sätt att göra ägandet lite billigare på. Utöver ett fint ekonomist tillskott bidrar du även till ett bättre resursutnyttjande - smart både för plånboken och miljön.

Hyra eller hyra ut sin husbil och husvagn privat

Du har som husbils- eller husvagnsägare säkert upplevt att det ibland kan gå rätt långt mellan campingresorna. Hos Camptoo kan vi hjälpa dig hyra ut ditt fordon på ett tryggt och säkert sätt. Istället för att låta husbilen eller husvagnen stå stilla kommer den ut och rullar – till glädje både för din privatekonomi, din hyresgäst och miljön.

Som hyrestagare innebär privat uthyrning också många fördelar. Dels är det pengar att spara, men framför allt är utbudet, variationen och tillgängligheten så mycket större.

Här kan du möta tre av våra uthyrare och höra om deras erfarenheter av att hyra ut sin husbil och husvagn via Camptoo.


Mauricio från Torslanda

Mauricio är en av de husbilsuthyrare som valt att hyra ut sin Benimar Sport 323 hos Camptoo. Att både hans husbil och Mauricio själv levt upp till våra hyresgästers förväntningar kan man tydligt se bland de fina omdömen han mottagit.

“Supertrevlig uthyrare! Serviceminded både före under & efter hyrperioden! Rekommenderas starkt. Tack för en trevlig vecka :)”
– Johan Claesson, Mölndal

“Super bra bemötande även när det strulade för oss. Kan starkt rekommendera Mauricio!”
– Christofer Martinsson, Ytterby

“Väldigt trevlig husbil, allt fungerade perfekt. Mauricio instruerade grundligt och proffesionellt. Rekommenderas varmt”
– Johan Kroon, Göteborg

Mauricio hyr ut sin husbil via Camptoo

Berätta lite om din “camping karriär”
“Karriären är faktiskt inte så lång, vi är fortfarande husbils-rookies. Allting började den där fantastiska sommaren 2019 då vi började drömma tanken om att resa runt och uppleva Sverige i det härliga vädret. I början pratade vi mest på skoj men började lista upp alla ”måsten” på önskelistan såsom våningssäng bak, alkovsäng fram, automatväxellåda, mm. Efter sommaren åkte vi – fortfarande bara på skoj – till Elmia Husvagn & Husbil och då stod den där och glänste och hade precis allt vi ville ha, så det var bara att slå till! Stort beslut men vi har inte ångrat oss en sekund sedan dess då vi har haft fantastiska upplevelser i husbilen på både korta weekendresor och lite längre semesterfärder.”

Bästa camping upplevelsen?
“Det måste vara resan till Öland sommaren 2020! Allt ifrån fricamping vid olika smultronställen till några dagar på Böda Camping var en enormt härlig upplevelse! Magiskt vackra stränder samt trevligt och avslappnat bemötande från lokalborna gjorde vistelsen mycket minnesvärd!”

Varför har du valt att hyra ut din husbil?
“Vi gillar en lagom blandning av husbilssemester och slappande hemma i trädgården. Det gör att vi inte skulle utnyttja husbilen hela somrarna och då är det perfekt att låta andra ta del av det fantastiska husbilslivet istället för att bilen skulle stå oanvänd.”

Har du några tips till andra som hyr ut, eller som funderar på att göra det?
“Många hyrestagare har aldrig kört och/eller bott i en husbil innan. En noggrann men ändå lugn och pedagogisk genomgång av alla funktioner i bilen brukar vara uppskattat. Det är mycket information att ta in, så naturligtvis får man ställa sig till förfogande för att svara på frågor via telefon senare. En god kommunikation är ju bra i alla möjliga sammanhang men i särklass när man hyr ut sin älskade pärla!”


Uffe från Klippan

Uffe är en livsnjutare ut i fingerspetsarna, älskar vattensportande (kitesurfing) och använder flitigt sin husbil själv. Vad kan vara bättre än att krypa upp i en skön stol i sin husbil med en varm kopp choklad (och en liten skvätt sjörövar rom) efter en hård och blåsig höstdag ute på vattnet. När han inte själv är ute på äventyr hyr han ut sin Hobby Optima de luxe – som givetvis är redo för fricamping med dubbla batterier och solceller.

Uffe ute och kitesurfar

Uffe ute och kitesurfar

Livsnjutaren Uffe efter en dag på vattnet

Belöningen efter en hård dag på vattnet

Berätta lite om din “camping karriär”
“Köpte husbil 2018 för jag ville ha ett förlängt och mobilt hem med lite lyx som jag kan övernatta i när och var jag vill. Den skulle ha luftkonditionering samt vara vinterbonad. Jag har varit ute i Europa med den Schweiz och Tyskland innan pandemin. Helt underbart men kräver lite planering om man inte vill övernatta bland lastbilar. Tyskland är campingvänligt med gott om ställen med ställplatser som har el, vatten och toatömmning. Använder bilen ofta när jag är iväg och vattensportar hemma i Sverige. Skönt att kunna laga varm mat, duscha och vila bekvämt efter en dag i havet. Och javisst det är lyx med husbil då. Vinterboning har också testats. Varit i Sälen och Romme i Borlänge åkt skidor och snowboard på båda ställen 23 minus. Rekommenderar att man har kompletterande värmare om man bara har luftburen värme i bilen. Men även dessa äventyr var helt underbara. Mycket skidåkning blev det.”

Bästa camping upplevelsen?
“Här i Sverige på Österlen, men även liknande övernattning på Furillen /Gotland. Vakna vid havet, solen börjar värma, nykokt kaffe och en smörgås i mysstolen och inte en människa i närheten. Det är de bästa hitintills…Kroatien är planerad i september 2021. Hoppas på att den går att genomföra i pandemitider…”

Varför har du valt att hyra ut din husbil?
“Jag gillar att dela med mig. Att fler ska kunna få chansen att uppleva det jag och min sambo får. Sedan är ju husbil en ganska kostsam investering. Och det jag får in på uthyrning går ju till att finansiera våra resor. Men man ska ha förståelse för att det är ett merarbete att hyra ut. Men merarbetet underlättas mycket av att använda Camptoo för allas trygghet och komfort. Och du får alltid nya erfarenheter om du för en god dialog med dina hyrestagare.”

Har du några tips till andra som hyr ut, eller som funderar på att göra det?
“Hyr inte ut i för korta perioder speciellt under högsäsong (minst vecka, vecka). Se till att du kan erbjuda, tvätt och städmöjligheter (baka även in det i priset om möjligt). Kan du inte erbjuda det, så ta reda på närmsta ställe där din hyrestagare kan städa och tvätta. Gäller även för eventuell parkering av hyrestagares bil. Allt sådant spar tid och gynnar upplevelsen för dig och din hyrestagare. Var noga vid genomgång av din husbil (systematisk). Det finns guide/pricklista bifogat bokningen på Camptoo. Ta ett högre pris och ”baka” in tex gas i priset. Full till full (tankad vid hämtning/lämning). Se till att göra en instruktionspärm för det som din hyrestagare kan tänkas använda eller behöva veta, så som nödavstängningar mm.. Ha ett positivt tänkande, tålamod och positivt bemötande även om en del kan vara mer krävande som hyrestagare. Vi har alla varit nybörjare.”

Uffes husbil på stranden

Uffes husbil i sitt rätta element


Kent från Mölnlycke

Kent är en trevlig och noggrann uthyrare som hyr ut sin fina och rymliga Kabe Royal 540 husvagn. Han upplevde precis som många sina första campingäventyr i en hyrd vagn innan han slog till på en egen. Han dras inte för att utforska alla hörn och kanter av vårt avlånga land, från Kebenekaise i norr till Omberg i söder.

Berätta lite om din “camping karriär”
“Vi köpte vår fina husvagn 2019, det är vår första egna. Tidigare har vi hyrt några gånger, så vi har älskat campinglivet sedan länge. När vi nu äger vår egna vagn väljer ofta nya ställen att besöka runt om i Sverige. Ibland för att hälsa på släkt och vänner och ibland för att se något nytt. Nu i år har vi vintercampat två gånger. Det är verkligen att rekommendera. Varm och gott blir det verkligen och med vattenburen golvvärme blir extra skönt.”

Bästa camping upplevelsen?
“Vi var ute i fem veckor i sträck och upplevde en massa kul. Kebnekaise, Treriksröset, Storforsen, Kolmården, Omberg, Dalhalla, Rättvik och dansveckan i Malung.”

Kebenekaise - ett av många äventyr

Kebenekaise – ett av många äventyr

Storforsen

Kents besök av Storforsen

 

Varför har du valt att hyra ut din husbil?
“Vi använder vår vagn mycket, men den står ju oanvänd mellan tillfällena. Att hyra ut är kul. Man möter nya trevliga människor den vägen också och genom att använda Camptoo är det bekvämt och säkert för mig.”

Har du några tips till andra som hyr ut, eller som funderar på att göra det?
“Var noggrann med att demonstrera vagnen när du lämnar ut den. Avsätt en timma för detta. Det behövs och uppskattas. Försäkra dig om att hyrestagare förstått, speciellt när det gäller säkerhet. Visa på eventuella fel/skador som finns sedan tidigare och be hyrestagaren ta kort på dessa. Tänk på att redan innan du godkänner en uthyrning kolla med den som vill hyra om personen i kombination med bilen är behörig att dra din vagn. Några missar detta. Alla som hyrt vår vagn har varit seriösa och vagnen har återlämnats i perfekt skick. Kolla alltid upp den som vill hyra ändå och gå på din magkänsla.”


Funderar du på att hyra ut?

Upplever du själv att din husbil eller husvagn står outnyttjad lite för många veckor? Så kan uthyrning vara något för dig.

Hos Camptoo har vi hjälpt tusentals husbils- och husvagnsägare att hyra ut sina fordon ända sedan 2014. Vi vet att husbilen och husvagnen är en kär familjemedlem och att man som ny uthyrare kan ha många funderingar och frågor.

Ring eller skriv till oss – så tar vi en dialog och berättar mer om hur det fungerar rent praktiskt och hjälper dig igång.


 1. Roland Ericsson says:

  Hej på er!

  Jag och min 21-årige son Elliot har en KABE SMARAGD 510 1988 med reg nr NGU 043 som vi gärna hyr ut. Vi har precis haft vår första uthyrning till ett par som var mycket nöjda. Vi hyrde ut den för 5 dgr för 5 000 kr.

  Jag har läst allt ni har här på camptoo.se vilket fick oss mycket intresserade av att använda er.

  Hur mycket tar ni betalt för att vi använder er?

  Kan man få hjälp via mobil hur man lägger upp annons hos er? För att det skall bli så bra som möjligt och gå så fort som möjligt?

  Tacksam för ett snabbt svar
  och ha en fortsatt bra dag.

  Mvh
  Rolle

  • jasperlukkezen says:

   Tack för ditt meddelande! Vi kommer att kontakta dig via e-post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>