Hur fungerar det att hyra ut via Camptoo?

Visst kan det vara lite rörigt ibland att sätta sig in i hur nya saker fungerar? Vi vet, det är därför vi kort och gott har sammanställt en guide för hur du hyr ut ditt fordon via Camptoo. Allt för att det ska vara så tydligt, enkelt och roligt som möjligt för dig som ägare att hyra ut din husbil eller husvagn!

Registrera dig som användare

Det första steget i att hyra ut din husbil eller husvagn är att registrera dig som en användare på Camptoos plattform. Detta behöver du helt enkelt göra för att kunna lägga upp en annons. Från det att du går in på hemsidan tar det bara en minut att registrera dig, och det är hur enkelt som helst!

Skapa en annons för ditt fordon

För att hyra ut din husbil eller husvagn behöver du lämna grundläggande uppgifter om ditt fordon i din annons – som dess märke, modell, årgång, antal säten, antal sovplatser osv. Utöver detta behöver du också ange vilken försäkring du har för att hyra ut. Om du inte har en egen så har du också möjlighet att välja en tilläggsförsäkring via Camptoo. Men att bara ha all denna information i din annons kanske inte är en fröjd för ögat, vilket är varför du också behöver ladda upp bilder på ditt fordon som resenärer kan få kika på. Du bestämmer också själv om du vill komplettera din annons med ytterligare information, såsom tillbehör du hyr ut tillsammans med fordonet, dina egna husregler, och kanske en allmän beskrivning om hur ditt fordon fungerar. 

Det är även i utformandet av din annons som du anger vilka perioder du vill hyra ut på, samt vilken hyreskostnad som du sätter och storleken på din deposition. Dessutom är denna information helt upp till dig att anpassa som du vill ha den. Detta kan också alltid redigeras efteråt, för att du helt enkelt ska kunna testa dig fram och anpassa annonsen efter just dina behov. 

Kontroll av din annons

Innan din annons är redo för att publiceras, behöver den godkännas från någon i Camptoo teamet. Här kontrollerar vi att all nödvändig information är inkluderad, och att din husbil eller husvagn är redo att hyras av resenärer. När denna godkänns publiceras din annons och blir då tillgänglig för resenärer att boka. 

Få bokningsförfrågningar

Resenärerna kan bläddra bland de olika annonserna på plattformen och använda ett filter och bokningskalendern för att hitta ett fordon som passar just deras behov. Ju mer information som anges av ägaren i annonsen, desto tydligare är det alltså för resenären att hitta någonting som passar. När resenären finner en annons för ett fordon till uthyrning som passar just deras behov och kriterier, skickas en bokningsförfrågan till dig som ägare. 

Svara på bokningsförfrågningar

När du mottar en bokningsförfrågan är det alltid upp till dig som ägare att bestämma om denne ska godkännas eller avvisas. Huvudsaken är att uthyrningen blir rolig och enkel – och för detta är det viktigt att alla ägare är bekväma med de resenärer de hyr ut sitt fordon till. I resenärens bokningsförfrågan kan du se vem resenären är, samt få en kort beskrivning av vart resenären tänkt åka. Resenärens användarprofil är också tillgänglig att gå in på, om du som ägare vill få ännu mer information och få möjlighet att läsa recensioner och betyg från tidigare ägare personen i fråga hyrt av. Om du som ägare har ytterligare frågor efter detta så kan du alltid höra av dig till resenären via e-post.

Upphämtning av fordonet

I samband med att en bokningsförfrågan godkänns skall resenären betala in depositionen för hyresperioden. Resenären skall också betala en handpenning av hyreskostnaden 8 veckor innan avresa, varav resterande belopp av hyreskostnaden skall vara betald minst en dag före hyresperioden börjar. Vi på Camptoo kommer att överföra betalningen för hyresperioden till dig som ägare en dag efter fordonet blivit upphämtat. Anledningen till att vi väntar med att göra detta till en dag efter resenärens avresa, är för att skydda resenären ifall någon annons skulle visa sig vara falsk. När resenären kommer för att hämta upp fordonet, kommer ägaren och resenären tillsammans kontrollera fordonets skick och underteckna ett överföringsformulär som anger fordonets status vid upphämtning. Som ägare av fordonet – alltså dess bästa expert – ger du också en instruktion på hur fordonet skall användas. Därefter är det dags för resenären att påbörja sin resa. 

Avlämning av fordonet

När hyresperioden lidit mot sitt slut är det dags för resenären att lämna tillbaka fordonet. När detta görs, fyller resenären och ägaren igen i överföringsformuläret tillsammans. Det är informationen i detta överföringsformulär som fungerar som underlag om ägaren behöver ta ut extra avgifter – om resenären till exempel lämnar tillbaka fordonet med en ofylld tank, otillräcklig städning eller med skada. Om sådana tillägg skulle förekomma skall dessa rapporteras till Camptoo, varav vi sedan debiterar dessa kostnader från resenärens deposition. Vårt kundsupport team är alltid redo att hjälpa till, både vid eventuella problem och vid vanliga frågor relaterade till uthyrningen. 

Se, det var väl hur lätt som helst? Efter detta är ditt fordon redo för ett äventyr med dig – eller kanske är det redan dags för att hyra ut din husbil eller husvagn till ännu en resenär? Din passiva hyresinkomst kan ju hjälpa dig täcka kostnaden för ditt fordon, under tiden du är iväg och njuter av annat! 

 

Låter detta som någonting för dig? Klicka här för att skriva upp dig för vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om den svenska lanseringen av Camptoo. Vill du läsa mer? Kika då in här för att finna de bästa skälen att hyra ut ditt fordon via Camptoo.

Vi ses!

Camptoos Team

———————————–

Vad är Camptoo?
Camptoo är en delningsplattform som för samman husbils- och husvagnsägare med människor som vill hyra deras fordon.
Hur kan vi hjälpa dig?
Om du äger en husbil eller husvagn så kan vi hjälpa dig att hyra ut den när du inte själv använder den. Vi gör det superlätt för ägare runt om i Sverige att få en passiv inkomst, där vi ordnar allt! Vi startar vår verksamhet i Sverige till våren. Om du vill vara bland de första som går med i Camptoo och vill hålla dig uppdaterad om våra aktiviteter, klicka då här för att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev. 
Du kan också få reda på mer om Camptoos aktuella aktiviteter via vår brittiska hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>