Hollistay – en smart app till din kommande campingsemester

Har du ännu inte bokat campingplatsen till sommarens semester, eller är nyfiken på vilka platser som finns att välja mellan till din planerade resa till Dalarna? Så kan Hollistay hjälpa dig!

Via Hollistays app och hemsida finner du över 2400 campingplatser i hela Norden. Du kan enkelt klicka på “ Hitta boenden i min närhet” och se vad som finns nära dig. Använda sökfiltret så du hittar precis den typ av campingplats du föredrar, exempelvis ‘hundvänliga campingplatser med padelbana’ eller ‘åretrunt öppna platser med fiskemöjligheter’.

Campingplatserna är väl beskrivna med både bilder, informativ text och vilka faciliteter du finner på platsen. När du väl funnit din favoritplats kan du antingen boka snabbt direkt med campingplatsen online via appen genom att klicka på Visa tillgänglighet och Boka, eller om campingplatsens inte har en onlinebokning kan du enkelt klicka på telefonnumret och ringa eller skicka ett mail direkt från appen.

Som något nytt 2022 har Hollistay lanserat Camp & Talk – ett innovativ koncept som gör livet på campingplatsen ännu roligare och enklare! Vi drack en kopp kaffe med Malin och Lasse från Hollistay för att höra lite mer om vad de har att erbjuda.

Malin och Lasse från Hollistay

Malin och Lasse från Hollistay

Kan ni berätta lite mer om er bakgrund och hur ni fick idén till Hollistay?

Norden har så otroligt många fina campingplatser men få vet om alla guldkorn som finns. Det finns någon typ av campingplats för alla. Vi har själva drivit åtta campingplatser under 10 års tid och har stor erfarenhet av campingbranschen. Vi vill att det skall vara enkelt att hitta, boka, kommunicera med campingplatserna och gästerna på en och samma plattform därav att vi byggt Hollistay.

Vad är Camp & Talk som nu är en del av Hollistay appen?

Det är en helt ny produkt för hela campingbranschen i Hollistay appen som vi lanserade 2022, ett community som vi valt att kalla Camp & Talk. Det är ett nytt socialt och lokalt nätverk “När man är- där man är” när man campar.

När man parkerat husvagnen eller husbilen kan man checka in i Hollistays app under Camp & Talk och vips så är man med i gemenskapen på campingen. Den är till för att man skall kunna fråga varandra om hjälp,tips och råd eller kanske bara vill träffa nya vänner.

Hollistay - Camp & Talk

© Hollistay

Har ni några tips till förstagångs camparen?

Vi vet att man kan känna sig lite pinsam som oerfaren campare när man kommer till en camping och alla tittar när man skall backa in på sin plats men var inte rädd att fråga om hjälp av andra campare. De är oftast väldigt hjälpsamma. Testa på olika storlekar på campingplatser så upptäcker ni ganska snabbt vilken typ av camping och utbud som erbjuds  som ni gillar.


Restips: Siljan runt

Hollistay grundades i Falun 2017. När vi frågade Malin och Lasse om de hade några tips på campingplatser eller sevärdheter i Dalarna kom svaret snabbt:

Siljan Runt! Vi kan varmt rekommendera en tur runt sjön Siljan med många vackra platser att bo på och många sevärdheter att upptäcka på 16 mil.

Tällberg

Tällberg är en stor turistattraktion som ligger magiskt vackert vid Siljan. Om man vill känna på Dalarna skall man åka hit. Här kan man bo på Tällbergs Camping som ligger otroligt vackert vid vattnet. En lite mindre och gemytlig campingplats.

Barnvänlig sandstrand och kalkbrotts konserter

Rättvik har en fantastisk lång sandstrand som är väldigt barnvänlig. Här finns Siljanbadets camping direkt på stranden och centrum ligger med gångavstånd. Rättvik har mycket att erbjuda och framförallt kan vi rekommendera en tur till det gamla kalkbrottet Dalhalla. De bjuder på konserter hela sommaren, middagar, glamping och man kan bo över med husbilen eller husvagnen om man besöker en konsert. Gillar man gamla bilar så är det varje år Classic Car Week vecka 30 och 31. Två veckor med festligheter och kalasande i hela Rättvik. Här blir det lätt fullbokat.

Dalhalla

Dalhalla (© Rättvik Event AB)

Dalarhästens hemby

Vidare mot Mora måste man göra ett stopp i Nusnäs där ni hittar självaste Dalahästens hjärta. Moraparken erbjuder camping och med gångavstånd till centrum och Vasaloppets mål där många går i mål även under sommaren genom Cykellopp och löplopp. Här kan man också besöka det kända Zorn museèt.

Vill man förlänga ytterligare en sjö så kan man åka runt Orsasjön. Där har vi den kända björn och vargparken i Orsa Grönklitt. Här kan man campa på Orsa Camping som är 5- stjärnig. Väldigt populär!

Sollerön

Sollerön är en magiskt vacker ö i Siljan där man tar sig över via broar. Ligger fantastiskt vackert och här rekommenderar vi er att bo på Caravan Clubs camping som har en så otroligt fin sandstrand. Här är bara helt enkelt ett mysigt stopp som måste upplevas. Vill man spela golf så ligger banan direkt i anslutning till campingen. Restaurang finns också. Ett populärt besöksmål är Tomteland vid Gesundaberget som man ser ifrån campingen.

Sollerön

Sollerön (©Hollistay)

Ett stopp för finsmakare

Siljansnäs har ett hotell där ni som är finsmakare kan göra ett stopp och få en smakupplevelse med Norrländsk-asiatisk fusion baserad på lokala råvaror, samt ett brett och genomarbetat dryckesutbud mitt på landsbygden. Här kan man bo på Siljansnäscamping eller vid vattenbrynet på Fornby ställplats.

Sommarland, bad och mysia gårdscaféer

På väg från Siljansnäs kommer man till Leksand. Här kan man bo på den lilla mysiga Västanviksbadets Camping vid Siljan med utsikt mot Leksands eller bo på andra sidan Siljan på Leksands Resort där ni har både Leksand Sommarland och Orsanbaden (ett populärt bad i Leksand). Cykel och gångvägar finns från båda campingarna in till Noret som centrum kallas i Leksand. Mysiga gårdscafèer, Hildasholm och kända Gropen i Leksand som har ett av de största midsommarfiranden i landet.

Ett extra stopp söderut från leksand så hittar ni Insjön, där Clas Ohlson och Åhlens startade en gång i tiden.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>