Daftö Resort – en pärla på västkusten

Få campingplatser har så mycket att erbjuda som Daftö Resort. Oavsett om du söker lugn och ro, sport och wellness, eller roliga aktiviteter tillsammans med barnen har den femstjärniga campingen något att erbjuda för alla.

Daftö Resort med Kosterhavet som närmaste granne ligger bara 5 km från det mysiga kustsamhället Strömstad på Västkusten. Anläggningen välkomnar gäster året runt och har kapacitet för ca 3000 övernattande gäster. Daftö har 130 stugor med 550 bäddar, 12 hotellrum, 10 båtplatser I gästhamnen och plats för 850 husvagnar, husbilar och tält.

En pärla på Västkusten

Här finns något att uppleva för alla åldrar och smaker. Vandring i vacker natur eller löpning i något av löpspåren, ett träningspass i utegymmet eller på padelbanan med vännerna, en båttur till Kosteröarna, poolbad eller havsdopp, eller äventyr tillsammans med barnen och Daftöpiraterna?

Boende på Daftö

På Daftö finner du campingtomter i tre olika storlekar: 8m2 och 10m2 för husvagnar och husbilar samt 12m2 för de lite större husbilarna. Alla tomter har el, kabel-TV och fritt Wifi. Varmvatten i servicehusen är inkluderat för 5 personer. Smidigt och enkelt!

Hyra stugor på Daftö

Vill du gärna uppleva Daftö och den härliga och avkopplande atmosfären på campingen, men saknar egen husbil/husvagn, så kan du antingen hyra en husbil eller husvagn, eller boka någon av de många stugorna eller ett hotellrum.

Daftö Resort - Stranden

Daftö är indelat i fyra områden beroende på vad du vill bo närmast. Mittlandet för att bo närmast nöjesparken Daftöland, receptionen och restaurang Packhuset. Höglandet för närhat till motionsspår och padelbanor, Söderviken för att bo nära den största stranden och precis som I Norrviken bor du precis intill havet. I Norrviken befinner du dig dessutom I aktiviteternas centrum. Norrviken har vackra ställplatser för er med husbil, har du en större husbil rekommenderas dock platserna på Höglandet då de är större.

På varje campingtomt får en bil stå, förutsatt att det är 2 meter till tomtgränsen (brandsäkerhet). Behöver ni plats för fler bilar är det möjligt att parkera på de avgiftsbelagda parkeringsplatserna utanför receptionen eller vid Daftöland. Det finns även laddplatser för elbilar som betalas via appen Easypark.

Att göra och uppleva på Daftö

På Daftö är pirater ett genomgående tema. Daftöpiraterna tar med barn och vuxna på galna upptåg som skattjakt, krabbfisketävlingar, sandslottstävling och båtturer till skattkammarön. På resorten finns också mängder av aktiviteter att göra på egen hand, som Daftökampen där alla som har suttit hemma och hejat till Robinson, Mästarnas Mästare och Wild Kids nu kan utmana familjen. Kapare och pirater möts i utmaningar för både knopp och kropp.

Daftö Resort - Barnpirater

Är du badsugen finner du tre pooler med piratskepp, vattenfall, vattenkanoner, rutschkana och utkikstorn. Borda ett piratskepp i äventyrspoolen och skvätt ner kompisar eller syskon med vattenkanonen. Du kan givetvis även ta ett mer svalkande och kanske lite lugnare dopp i havet som ligger på 1 min gångavstånd. Här finns både strand, klippor och bryggor att bada ifrån.

Har du lust att få upp pulsen och sporta lite under din vistelse så finns flera padelbanor, utomhusgym och fina vandrings- och löpspår. Varför inte lyxa till det lite extra med ett besök på Daftös wellnessavdelning med jacuzzi, bastubad och loungemöbler med utsikt över havet?

Daftö Resort - Pool

Vill du uppleva Västkusten och Bohuslän på riktigt rekommenderar vi en båttur ut på havet. Från Daftö avgår flera olika båtturer, flera gånger i veckan under sommaren. Året runt kan du även ta dig ut till Nordkoster och Sydkoster via båtar från Strömstad centrum.

Båtturen till Kosteröarna går från Daftös utflyktsbrygga till Ekenäs brygga på Sydkoster. Ekenäs ligger nära Rörvik badstrand, cykeluthyrning, restauranger och kiosk. Här finns även Naturum där du gratis kan lära dig allt om naturen och djurlivet i Kosters nationalpark.

En annan spännande båttur är räktrålningen. Du har säkert njutit av goda räkor flera gånger men kanske inte vet vilket arbete som ligger bakom? Dessa räkor blir blir troligtvis de mest färska räkorna du någonsin ätit!

Du har också möjlighet att uppleva en smuggeltur i skärgården. Turen går i Strömstad och Kosters skärgård. Med ombord är smugglarkungen själv, som berättar om sitt liv och historier under smuggeltidens dagar. Under resan serveras mat och dryck.

När hungern sätter in finns flera restauranger och matställen att välja mellan på Daftö – alla med möjlighet till take away. Inget besök på västkusten utan skaldjur. På Restaurang Packhuset finner du läckerheter från Kosterhavets djup och dessutom kan du uppleva mat och dryck i kombination med underhållning från scenen.

Daftö Resort - Packhuset

En helt egen nöjespark

Daftöland är varje dag ett äventyr. Här kan du uppleva fartfyllda åk i attraktionerna, utmana varandra i mängder av spelhjul och skicklighetsspel och fylla på med energi när det kurrar i kistan.

Att piraterna trivs på Daftöland är inte konstigt med tanke på allt som finns att göra här. De spatserar runt och hittar på bus när ni minst anar det. På Daftöland finns även en stor scen där det varje dag blir teater kl.15.00.

Daftö Resort - Datföland


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>