Stor guide till Sveriges bokningsbara ställplatser

För att försäkra dig om att det finns en plats för din husbil när du anländer till en ställplats eller camping ska du vända dig till de bokningsbara ställplatserna. Dessa är perfekta för dig som tycker om att planera din semester i förväg. De flesta ställplatser erbjuder bokning via onlinetjänst, telefon, e-post eller app. Är det inte möjligt att förboka betalar du på plats via betalautomat, Swish eller i reception. Nedan får du ta del av en lista över några av Sveriges bästa bokningsbara ställplatser, belägna på landets mest eftertraktade platser för camping.

Vill du åka på husbilssemester men äger inte själv någon husbil? Då kan du smidigt hyra en husbil hos Camptoo. Kom ihåg att du alltid är varmt välkommen att kontakta oss om du har några funderingar. 

Fördelarna med att förboka en ställplats 

Möjligheten att boka ställplats i förväg innebär flera fördelar, både för uthyraren och gästen. Med bokningsbara ställplatser går incheckningen betydligt smidigare och de långa köerna som ofta uppstår går att undvika. Dessutom är det möjligt för alla som är ute i god tid att få en bra plats. Det kan annars vara svårt för någon som jobbar vardagar att få en plats när de anländer sent fredag kväll. Bokningsbara ställplatser underlättar även för utländska gäster som kommer fram när receptionen är stängd och som inte har möjlighet att betala med Swish. 

Bokningsbara ställplatser på västkusten 

Naturställplats Grebbestad, Grebbestad 

Naturställplats Grebbestad ligger ett stenkast från Grebbestadfjordens Camping med närhet till både bad, naturupplevelser och shopping. Alldeles i närheten ligger även restaurangen Bryggan Grebbestad som bjuder på god mat från havet. Alla ställplatsens gäster har tillgång till el och dricksvatten. Däremot hänvisas avloppstömning till Sportshopens ställplats eller Grebbestadfjordens Camping. Här förbokar du smidigt en plats och betalar i förväg.  

Pris från: 200 kr per natt

Antal ställplatser: 122 st 

Antal med elektricitet: 122 st 

Säsong: 8/4-15/8

Lysekils Marina Basteviksholmarna, Lysekil 

Lysekils Marina Basteviksholmarna är både en gästhamn och ställplats belägen enbart en mil från Lysekil centrum, med närhet till Smögen. Denna ställplats har ett perfekt läge med restaurang, boulebana och grillplats alldeles i närheten. Njut även av det glittrande havet precis intill din husbil. Med ett servicekort får du tillgång till ett servicehus med toalett, dusch och tvättmöjligheter. Här kan du även fylla på med vatten och tömma gråvatten. Det är möjligt att förboka fem av de 42 existerande ställplatserna. 

Pris från: 190 kr per natt

Antal ställplatser: 42 st 

Antal med elektricitet: 42 st 

Säsong: April-oktober

Tjörn GK, Tjörn 

Öster om Skärhamn ligger Tjörns Golfklubb som erbjuder tio bokningsbara ställplatser vid ett av västkustens bästa lägen. Här har alla gäster tillgång till dricksvatten, toalett och dusch i golfklubbens omklädningsrum. På området finns även ett klubbhus med en trevlig lunchrestaurang. 

Pris från: 200 kr per natt

Antal ställplatser: 10 st 

Antal med elektricitet: 10 st 

Säsong: Mars-oktober

Warberg Tomateria Ställplats, Varberg 

Warberg Tomateria är ett mycket trevligt utflyktsmål för hela familjen. Förutom färska tomater, grönsaker, bröd och delikatesser att köpa i deras gårdsbutik, finns här även sex bokningsbara ställplatser. Varje ställplats har tillgång till el, vatten och WiFi. 

Pris från: 110 kr per natt

Antal ställplatser: 6 st 

Antal med elektricitet: 6 st

Bokningsbara ställplatser på östkusten 

Valdemarsvik gästhamn, Valdemarsvik 

Valdemarsviks gästhamn är belägen i centrala Valdemarsvik med närhet till hamnpromenaden och utsikt över den magnifika Valdermarsviken. Badplatser, restauranger och butiker ligger med gångavstånd från ställplatsen. Här finns 24 bokningsbara platser på norra sidan och sju drop-in platser från södra kajen, alla med el. 

Pris från: 175 kr per natt

Antal ställplatser: 31

Antal med elektricitet: 31

Stegeborgs ställplatscamping, Stegeborg 

På Stegeborgs ställplatscamping bor du med havet och naturen som närmsta granne. Här finns 55 bokningsbara ställplatser för husbilar, husvagnar och tält som är tillgängliga året runt. Samtliga ställplatser har utsikt över hamnen med ett eget eluttag. Alla boende har tillgång till områdets servicehus med dusch och toalett på närliggande Slottsholmen. 

Pris från: 180 kr

Antal ställplatser: 55 st 

Antal med elektricitet: 55 st  

Bokningsbara ställplatser på Gotland 

Visby Strandby, Gotland  

Visby Strandbys ställplatser är centralt belägna med bara några minuters promenad till Visby innerstad. Här kan du parkera husbilen precis intill havet på ställplatser i olika storlekar med eller utan vatten och avlopp. Däremot har alla tillgång till el. Här finns även dusch och Wifi. 

Pris från: 427 kr

Bläse kalkbruk, Gotland 

Bläse kalkbruk ligger vid en av Gotlands vackraste kuststräckor. Här finns ett unikt industrimuseum samt caféer, restauranger och goda badmöjligheter. Under sommarmånaderna anordnas konstutställningar och konserter på platsen. De 14 ställplatserna erbjuder diskmöjligheter med varmt och kallt vatten. Här finns även soprum, toalett och dusch. Närmaste latrintömning och vatten finns vid Kappelshamns Camping och Fårösunds hamn. 

Pris från: 200 kr

Antal ställplatser: 14 st

Antal med elektricitet: Info saknas 

Ta del av fler tips för när du ska utforska sagolika Gotland med husbil och husvagn här

Bokningsbara ställplats vid Göta kanal 

Yxningens Camping, Gusum 

Yxningens Camping ligger några kilometer från Gusum. På 20 minuter tar du dig härifrån till Söderköping och Göta Kanals början. Detta är en mysig campingplats vid sjön med goda möjligheter till bad och aktiviteter i naturen. Här finns tillgång till en servicestation där du kan tömma och fylla på med vatten. 

Pris från: 175 kr

Säsong: april-september 

Stegeborgsgården, Söderköping

Stegeborgsgården ligger i Stegeborg, några kilometer från Söderköping. Här bjuds på vacker utsikt över de välkända slottsruinerna och 60 campingtomter för husvagn, husbil och tält. Fyra av dessa är bokningsbara ställplatser med perfekt läge nära Göta kanal. På gården finns en restaurang som serverar god lunch och i närheten ligger både badstrand och vandringsleder. 

Pris från: 250 kr 

Antal ställplatser: 4 st 

Antal med elektricitet: 0 st 

Säsong: Året om

Kaffeteriet Ställplats, Borensberg 

Kaffeteriet Ställplats ligger vid Göta kanal, precis intill en av kanalens två handdrivna slussar.  I närheten hittar du även Börslycke gårdsbutik, Brunneby musteri och Glasbruket. På platsen finns en serviceanläggning med toalett, dusch och möjligheter att tvätta, diska och tömma latrin och gråvatten. 

Pris från: 200 kr 

Antal ställplatser: 45 st 

Antal med elektricitet: 29 st 

Säsong: Året runt

Ta del av fler tips på besöksvärda ställplatser i Sverige på Camptoo.se. 

Är bokningsbara ställplatser inte ett krav för er? Här tipsas om 14 bra campingar i Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>