Året runt camping

Karta över Sveriges vinteröppna campingar

Om du tror att camping bara är något man gör på sommaren så är det nu dags att tänka om. Faktum är att oavsett vilken tid på året det är så finns det fina campingplatser runt om i Sverige som står och välkomnar med öppna armar. För att oavsett om sol- och badmöjligheterna minskar på hösten och vintern så förblir lugnet detsamma. Många campingplatser erbjuder även aktiviteter som just är anpassade för vintersäsongen som vi såklart ska ta vara på. Camping är något att njuta av – hela året runt.

Vi på Camptoo tycker såklart att man ska ta vara på möjligheten att campa hela året. För att underlätta för dig som vill planera din campingsemester har vi nedan sammanställt en karta på campingar som har öppet hela året runt. Sedan är alltid bra att dubbelkolla öppettiderna inför sin resa då de givetvis tenderar att skifta i större utsträckning under pandemin.

Året runt camping – Stockholm

Om man är intresserad av att hitta en camping som är höst- och vinteröppen i närheten av Stockholm finns det en mängd alternativ. Här kommer en lista med hela 10 året-runt-öppna campingplatser i Stockholm med omnejd.

 1. Östnora Camping, Haninge
 2. Rösjöbaden Camping, Sollentuna
 3. Gålö Havsbad, Haninge
 4. First Camp Nickstabadet, Nynäshamn
 5. Trosa Havsbad och Familjecamping, Trosa
 6. Tantolundens Husbilscamping, Stockholm
 7. Stockholm Strandby, Södertälje
 8. Stockholm SweCamp Flottsbro, Botkyrka
 9. Ängby Camping, Stockholm
 10. Norrtälje Camping, Norrtälje

Året runt camping – Västra Götaland Göteborg

Om man letar efter en camping i Västra Götaland och Göteborg har man en mängd året-runt-öppna alternativ att välja bland. Oavsett om man vill njuta av Västra Götalands kust, städer eller inland finns det alternativ för dig. Nedan har vi listat 10 campingplatser i Västra Götaland och Göteborg som har öppet året runt!

 1. Kronocamping i Lidköping
 2. Daftö Resort, Strömstad
 3. Johannesvik Camping & Stugby, Sotenäs
 4. Göteborgs Camping Lilleby, Göteborg
 5. Lisebergsbyn, Göteborg
 6. Partille Ställplats, Partille
 7. Unda Camping, Uddevalla
 8. Hav & Logi Skärhamn, Tjörn
 9. Tånga Heds Camping, Vårgårda
 10. Ursand Resort & Camping, Vänersborg
Camping på hösten

Pexels: Tim Gouw

Året runt camping – några guldkorn vi vill tips om!

I vårt avlånga land finns en stor mängd olika gästvänliga och hemtrevliga campingplatser att välja bland. Vi har valt ut några spridda campingplatser som vi vill tips lite extra om.

Hede Camping, Härjedalen

I vackra Härjedalen, vid Ljusnans strand och med gångavstånd till Hede centrums bekvämligheter ligger Hede Camping. Campingen har öppet året runt för både säsongsplatser och drop in. Hede Camping erbjuder totalt 80 husvagns-/tältplatser, 4 lägenheter och 8 campingstugor. Under vintertid utgår så väl skidspår och skoterleder från campingen och inom 30 minuter kan du nå alpina områden.
Tips! I området omkring Vemdalen finns en mängd fina och natursköna camping- och ställplatser för såväl husbil- och husvagnscamping som boende i stuga eller tält. Destination Vemdalen har sammanställt en riktig grym lista på campingmöjligheter som vi varmt vill tipsa om.

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort är en 5-stjärnig camping belägen 5 kilometer utanför Strömstad. Campingplatsen tillhandahåller över 800 platser precis intill havet och en mängd olika aktiviteter. Daftö erbjuder bland annat padeltennis, äventyrsgolf, utegym, löparspår och en wellnessavdelning som finns tillgänglig året runt. På hösten och vintern kan man även njuta av en vedeldad bastu precis vid strandkanten.

Kronocamping Lidköping, Västergötland

I utkanten av Lidköping, precis bredvid Vänern och naturen, ligger året-runt-öppna Kronocamping. Campingen är 5-stjärnig och erbjuder fina campingplatser och stugor. Under helger står deras restaurang öppen och kan bjuda på god mat i en mysig miljö. På området finns även ett relaxhus med både bastu och bubbelpool som campingens besökare kan hyra. För den som vill röra på sig finns det även utomhuspadel och äventyrsgolf på anläggningen.

Johannesvik Camping & Stugby, Bohuslän

Johannesvik Camping & Stugby ligger i närheten Kungshamn och Smögen. Campingplatsen erbjuder cirka 350 campingtomter, omkring 40 stugor samt ett antal rum till uthyrning. Campingen har öppet året runt och erbjuder en mängd aktiviteter för alla åldrar. Området har sju servicebyggnader med utrustning som motsvarar allt man förväntar sig av en anläggning i toppklass.

Vimmerby Camping, Småland

I utkanten av Vimmerby, 10 minuter från Astrid Lindgrens värld och med sjön Nossen runt hörnet ligger Vimmerby Camping. Campingen har öppet året runt och har ett nyrenoverat servicehus. Därtill har campingen en egen livsmedelsbutik som inte bara är öppen året runt, utan även dygnet runt. Anläggningen är hundvänlig och ni finner så väl en hundrastgård, hundbad och hunddusch på plats.

Östnora Camping, Stockholm

I Västerhaninge, cirka en halvtimme från Stockholm, hittar man Östnora Camping. På området erbjuds campingtomter, campingstugor, servicehus samt quick stop platser för dig som bara har vägarna förbi. Belägen i anrik och vacker skärgårdsnatur finner man Östnora Camping. Anläggningen har en fornborg som närmsta granne och är en perfekt plats för dig som vill njuta av lugnet ett stenkast från storstan.

Ystad Camping, Skåne

Här bor du tätt på både hav och stad, 200m från en av Sveriges vackraste stränder. Även om du inte vinterbadar väntar fina promenader längs med vattnet som garanterat ger dig röda kinder. Campingplatsen ligger härligt inbäddad i naturreservatet Sandskogen som bjuder på ett rikt djurliv, fina strövområden och fiske.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>